Szafran Kuchenne Rewolucje. Magda Gessler w Łodzi - zmieniła...

    Szafran Kuchenne Rewolucje. Magda Gessler w Łodzi - zmieniła Szafran w Wałkowane. Kuchenne Rewolucje Łódź Wałkowanie. Restauracja Wałkowanie

    Iwona Jędrzejczyk

    Express Ilustrowany

    Aktualizacja:

    Express Ilustrowany

    Kuchenne Rewolucje znów w Łodzi
    1/9
    przejdź do galerii

    Kuchenne Rewolucje znów w Łodzi ©Łukasz Kasprzak

    SZAFRAN Kuchenne Rewolucje. Ekipa „Kuchennych rewolucji” z charyzmatyczną Magdą Gessler ponownie działała w Łodzi. Tym razem słynna restauratorka odmieniła restaurację Szafran w Strefie Piotrkowska 217.

    Kuchenne Rewolucje SZAFRAN ŁÓDŹ



    Jest to już siódmy, łódzki lokal biorący udział w programie. Wcześniej podobny los spotkał restaurację Impuls na Retkini, Bistro La Rosa, Gorącą Kiełbasiarnię i Pod Jabłonką na Bałutach oraz El Toro i Montenegro w Śródmieściu. Emisja odcinka na temat najnowszej, łódzkiej restauracji jest zaplanowana prawdopodobnie na nowy sezon, którego emisja w telewizji odbędzie się wiosną przyszłego roku.

    Restauracja Szafran została otwarta w połowie marca br.
    Jej specjalnością była kuchnia ukraińska, rosyjska, gruzińska i uzbecka. Teraz lokal nazywa się Wałkowane i przemienił się w pierogarnię. Obecne potrawy są serwowane z karty z okresu przed „Kuchennymi rewolucjami”, ale za kilka dni ma się to zmienić, bo nowa karta dań właśnie się drukuje. Z tej obecnej zostało już wykreślonych kilka pozycji. Nadal można zjeść różne rodzaje pierogów, w tym m.in. pielmieni oraz wareniki kozackie. Zmianie uległ poza tym wystrój restauracji. Teraz jest w niej bardziej kolorowo. We wnętrzu dominuje pomarańcz, czerwień, żółć i zieleń oraz liczne akcenty kwiatowe. Właściciele restauracji zostali zobowiązani umową do tego, by do czasu emisji programu w telewizji nie zdradzać żadnych szczegółów na temat przebiegu „Rewolucji”.

    SZAFRAN KUCHENNE REWOLUCJE


    Tajemnicą nie jest jednak, że ostatnią wizytę w Łodzi Magda Gessler wykorzystała także na odwiedziny odwiedziny w sąsiednim targu z jedzeniem Before Food Market. Spędziła tam około 40 minut, kupując na wynos m.in. turecką baklavę oraz hiszpańskie grillowane krewetki i ośmiornice. Chętnie fotografowała się także z wystawcami.





    SZAFRAN ŁÓDŹ KUCHENNE REWOLUCJE

    Komentarze

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Polecamy

    Wideo