Drugi dzień 8. edycji Festiwalu Smaków w Tokarni
W niedziele, od godziny 12 do Skansenu Etnograficznego ciągnęły tłumy z całego województwa, aby wziąć udział w drugim dniu Świętokrzyskiego Festiwalu Smaków. Każdy chciał spróbować regionalnych przysmaków a także dań kuchni żydowskiej. Oblegane były stoiska gastronomiczne, ze słodyczami, napojami ale także z rękodziełem, zabawkami, czy biżuterią.
Trudno było o miejsce siedzące przed sceną, na której śpiewały zespoły ludowe. Nie brakowało też chętnych do tańców w rytm ludowej muzyki.
Zobaczcie zdjęcia z oblężonego skansenu.
Świętokrzyski Festiwal Smaków to największa kulinarna impreza w regionie świętokrzyskim organizowana przez „Echo Dnia”, Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego oraz Muzeum Wsi Kieleckiej. Co roku do Tokarni zjeżdżają prawdziwe tłumy, by cieszyć się przepysznymi daniami przygotowanymi przez Koła Gospodyń Wiejskich i Gospodarstwa Agroturystyczne. Czas spędzony w przepięknym skansenie umilają również liczne występy zespołów ludowych.
Nie inaczej było podczas 8. edycji Świętokrzyskiego Festiwalu Smaków. W Parku Etnograficznym pojawiło się aż 150 wystawców, wśród nich liczne Koła Gospodyń Wiejskich, Gospodarstwa Agroturystyczne i lokalni przedsiębiorcy. Prezentowali na swoich stoiskach najdoskonalsze wyroby oraz rękodzieło.
Zobaczcie też pierwszą galerię zdjęć z wydarzenia:
A tak było w sobotę 4 maja:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?