Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Święta bez gotowania. Ile kosztuje w Łodzi catering na Wielkanoc [CENNIK POTRAW]

LB
Tylko do jutra większość firm cateringowych działających w Łodzi przyjmuje zamówienia na wielkanocne dania. Świąteczny pakiet kosztuje od 29 do 72 zł na osobę. Zamawiane są potrawy maksymalnie dla 20 osób.

Choć potrawy zamawia mniej łodzian niż na Boże Narodzenie, to właściciele firm nie narzekają. Catering z roku na rok jest coraz popularniejszy. Niektórzy klienci zamawiają w specjalistycznej firmie wszystkie posiłki- od A do Z. Są jednak też tacy, którzy decydują się tylko na wielkanocny obiad z cateringu lub pieczone mięsa.

-Zamówienia przyjmujemy od początku marca do czwartku mówi Jacek Matuszewski, właściciel firmy cateringowej. - Z naszych obserwacji wynika, że większość klientów zamawia menu na 10-15 osób na kwotę od 300 do 1000 zł.

Sprawdź cennik potraw wielkanocnych na następnej stronie

W niektórych firmach można zamówić świąteczne potrawy na określoną ilość osób. Takie wyżywienie dla jednej osoby kosztuje od 29 do 72 zł, a jest w nim od świątecznego chrzanu faszerowanego jajeczka, po porcję żurku z kiełbasą,danie na ciepło aż po porcję świątecznego ciasta.

- Klienci zamawiają tradycyjne dania , a na deser ciasta typu mazurek, makowiec lub babka – mówi Dominik Stępień z jednej z firm cateringowych. - Za ok. 50 zł można już skompletować świąteczne menu na bogato dla jednej osoby. Zdarza się też, że niektórzy zamawiają z ponad dwudziestu propozycji tylko dwie, najczęściej mięsa pieczone, jako danie główne na świąteczny obiad.

POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:

Zobacz pogodę na dziś i na kolejne dni

CENNIK PRZYKŁADOWYCH POTRAW WIELKANOCNYCH

  • szynka pieczona z sosem z czerwonego wina i wiśniami (900 g) – 109 zł
  • pieczone kacze udka faszerowane cielęciną i parmezanem (5 porcji) – 145 zł
  • łosoś w cieście francuskim (750 g) – 135 zł
  • jaja faszerowane czerwonym kawiorem (10 połówek) – 50 zł
  • żurek z jajkiem, biała kiełbasą (3 litry) – 75 zł
  • roladki szpinakowe z czosnkowym twarogiem (10 sztuk) – 45 zł

Przykładowe menu (29 zł/os.):

  • żurek staropolski z jajkiem,
  • jajko garnirowane pastą pieczarkową 1 połówka,
  • babeczka z pastą tuńczykową 1szt,
  • rulony śledziowe z dymką i sosem miodowo musztardowym 1 szt.,
  • sałatka jarzynowa 150 g.,
  • mazurek lub baba wielkanocna 150 g, chrzan, ćwikła, masło i pieczywo.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany