Surowe mięso w przesyłce kurierskiej. Odebrał je pracownik arabskiej restauracji w Łodzi [zdjęcia]

(ei24)Zaktualizowano 
Około 30 kilogramów ważył kawał mięsa, który pracownicy firmy kurierskiej w Łodzi odkryli w jednej z przesyłek. Szokującą paczkę odebrał pracownik jednej z łódzkiej restauracji z kuchnią arabską!
Około 30 kilogramów ważył kawał mięsa, który pracownicy firmy kurierskiej w Łodzi odkryli w jednej z przesyłek. Szokującą paczkę odebrał pracownik jednej z łódzkiej restauracji z kuchnią arabską!

- Paczka była bardzo ciężka i w transporcie zniszczyła się, rozdarła. Podczas sklejania kolega zauważył, że wewnątrz jest zafoliowane surowe mięso, całe we krwi - opowiada jedna z pracownic. - Spojrzeliśmy nalist przewozowy. Było tam napisane, że wewnątrz są... głośniki! (Podłużna paczka kształtem i ciężarem je przypominała - przyp. red.). Paczka została nadana z Pionek...

Wtedy pracownicy firmy kurierskiej zadzwonili do nadawcy z żądaniem wyjaśnień, bo przecież żywności, która w ciągu 7 dni może się popsuć, nie można nadawać kurierem. Mężczyzna przyznał się i prosił, żeby nikogo nie powiadamiać. Oczywiście jego rozmówcy nie ulegli tym namowom. Natychmiast zawiadomili Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Łodzi.
TAK TŁUMACZY SIĘ RESTAURACJA
Wkrótce po paczkę zgłosił się odbiorca - pracownik jednej z łódzkich restauracji z kuchnią arabską (na liście przewozowym znajdował się adres i nazwa lokalu). Mężczyzna zabrał zafoliowane mięso.

- Powiedział, że mięso jest dla niego, jego rodziny i pracowników. Nie do podawania klientom - opowiadają pracownicy firmy kurierskiej. - Nikt mu nie uwierzył...

Zadzwoniliśmy do tej restauracji, która mieści się na Bałutach. Nikt nie chciał rozmawiać na ten temat.

Dlaczego mięsa od razu nie zabezpieczyli pracownicy sanepidu, choćby w celu jego zbadania?

Jak twierdzi Urszula Jędrzejczyk, państwowy powiatowy inspektor sanitarny, wskazany lokal gastronomiczny został skontrolowany, a znajdujące się w nim mięso zabezpieczone. Nakazano utylizację i okazanie dowodu utylizacji.

Co wykryto? Sanepid nie zdradza.
Wczoraj lokal z kebabem funkcjonował jak co dzień.

Nie jedz tego rano! Top 8 rzeczy, których nie powinno się je...

Zobacz też:

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 63

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

J
Janek Wiśniefski

Albo ci się bebechy do tego syfu przyzwyczaiły... :-)

Z
Zażenowany

Czy wy ludzie naprawdę myślicie, że w takiej sytuacji sprawa zostałaby zgłoszona na policję? Albo że wysyłka małego jak na gastronomię kawałka mięsa kurierem byłaby w jakikolwiek sposób opłacalna (nie wspominając, że mięso ze zdjęcia nie wygląda jak kebab)... Ludzie już całkiem zatracili zmysł rozpoznawania fejków czy co...

G
Gość

Nie tylko łódzka ale wszechobecna co się z tymi ludźmi dzieje masakra

a
adam

Pare razy jakis czas temu jak jadlem w kebabie przy placu barlickiego to mialem biegunki ale teraz juz rzadziej wiec chyba cos poprawili ogolnie nie polecam.

G
Gość

Miałem okazję tam pracować i to co tam dośwdczyłem na długo zapamiętam. Teraz omijać szerokim łukiem bary z tymi potrawami. Mięso kupowane z przeceny (kury też) doprawione w brudnym zlewie to ponoć standard naszych fast foodów i do tego co się nie sprzeda dzisiaj to sprzeda się jutro. Ludzie nie świnie zjedzą wszystko wystarczy nalać wíęcej sosu aby zniwelować zapach i suchość
Mięsa rozmrożonego nie można ponownie zamrażać ale to zjawisko widzę również w Łodzi na piotrkowskiej,. Po zamknięciu lokalu pracownik owija mięso folią i wynosi do zamrażarki jak myślę, bo też mi tak kazano robić. Mało tego to w kebabie wołowym czy baranim jest do 36procent mięsa, a w kurczaku do 60procent. Pozdrawiam wszystkich smakoszy. Nadmienię jeszcze, że w centrum miasta Łodzi nigdzie nie widzę aby przyżądzający miał nakrycie włosów. Pozdrawiam jeszcze raz i życzę smacznego

m
mietek

„świeże mięso w dobrej cenie"...

I
I tyle

Zwykły kawał mięcha. Nic mu się nie stało, bo na szczęście mamy zimę.

Ł
Łał

...o co ci chodzi dziubasku?

H
Hehe

Winna jest gazeta!
I Tusk. Bo zawsze jest wina Tuska.
I papież...

H
Hehe

Oh wait...

Jak to się nazywa? Leżaki? Padlina? Promocja?

.

Menel guzik wie, ale kłapie dziobem.

m
mietek

Na podstawie analizy wielkości podejrzanego kawałka mięsa, z całą pewnością stwierdzono, że nie pochodzi ono z kurczaka...

j
jarek

jak zjem kebaba i się zatruję - czy gazeta będzie współodpowiedzialna za zatajenie miejsca zatrucia?

m
masakra

wszyscy myślicie że takie mięso moglo być podane w kebabie... chodź te co są wyglądają inaczej od tego... teraz tak głośno o tym wszystkich krowach zdechłych wszystko pod wysoka kontrola inaczej sanepid wszystko by pozamykal i tu juz nie gra rola dania lapowki tylko życie ludzkie wiec trochę użycia mózgu dla niektórych... ale ten co dał na artykuł informacje pieniądze ma sensacji narobił a kebaby i tak będą działać bo wszystko mają z dokumentacją tak jak wiele restauracji które presperuja na rynku ...

...

Mniam... Sama przyjemność zjeść takie stare mięcho z ropiejącymi wrzodami. Nawet nie wiecie ile zgnilizny od tych arabskich kebabów zjedliście, ile ropy można wycisnąć z mięsa w kebabowych knajpach, a potem dziwota, że na raka zdychacie.

Dodaj ogłoszenie