Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Steak and lobster Wrocław Magda Gessler Kuchenne Rewolucje

(ls)
Villa Bianco Wrocław - tam trafiła Magda Gessler, żeby przeprowadzić Kuchenne Rewolucje.
Villa Bianco Wrocław - tam trafiła Magda Gessler, żeby przeprowadzić Kuchenne Rewolucje. polskapresse
Wrocław, Villa Bianco Steak & Lobster - to kolejne miejsce, do którego trafiła Magda Gessler, żeby przeprowadzić Kuchenne Rewolucje.

Villa Bianco przed rewolucją Magdy Gessler

Villa Bianco Steak & Lobster mieści się przy ul. Rdestowej we Wrocławiu. Lokal usytuowany jest w okolicach lotniska. Właściciele założyli lokal dzięki dotacji z Uni Europejskiej. Restauracja Villa Bianco Steak & Lobster miała ożywić te rejony i przyciągnąć klientów menu. Tymczasem plan nie powiódł się....

Stoliki w Villa Bianco Steak & Lobster świecą pustkami, a właściciele liczą straty. Od czasu do czasu ktoś tu przychodzi przypadkiem, ale rzadko kiedy wraca. Klienci najwyraźniej nie chcą stołować się w Villa Bianco Steak & Lobster.

Gwarno jest natomiast na zapleczu restauracji przy ul. Rdestowej, gdzie słychać głośnych pracowników. Nie brakuje im dowcipu, energii, którą nie do końca wykorzystują w odpowiedni sposób. Mają za to szampańskie nastroje z niewiadomych nikomu powodów.

- Są rozpuszczeni jak dziadowski bicz. - skomentowała Magda Gessler po pierwszej wizycie w kuchni restauracji Villa Bianco Steak & Lobster.

- Będzie się działo, będzie zabawa - stwierdzili z kolei kucharze po wizycie znanej restauratorki.

Villa Bianco w trakcie programu Kuchenne Rewolucje

Magda Gessler wraz z ekipą filmowców przybyła do lokalu Villa Bianco w kwietniu. Podczas kilku dni Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler nie obyło się bez zaglądania do szuflad, lodówek i innych zakątków. Menu Villa Bianco Steak & Lobster przypominało worek, do którego wrzucono mix potraw - można było zamówić potrawy śródziemnomorskiej, obiady z kuchni włoskiej oraz pizzę. Właściciel restauracji nie bardzo zna się na kuchni i pracownikom lokalu dał dużo swobody. Jak w takich warunkach Villa Bianco Steak & Lobster może odnieść sukces?
Zobacz jak Magda Gessler zamieniła restaurację w... Melinę

Villa Bianco po wizycie Magdy Gessler

Jak zwykle, rewolucja była widoczna gołym okiem. Zmienił się wystrój - na pastelowych ścianach wiszą małe lustra w białych oprawach, na pasiastych obrusach pojawiły się błękitne ceraty. W podobnej tonacji są pokrowce na krzesłach. Na podłodze zamiast kafli pojawiły się panele. W ten sposób restauracja stała się bardziej przytulna i swojska.

Kuchenne Rewolucje w Bistro Jajo w Białogardzie

Menu w Villa Bianco

Villa Bianco Steak & Lobster - sama nazwa restauracji wskazuje co jest specjalnością lokalu. Steki i homary sprowadzane prosto ze Stanów Zjednoczonych. Homary wybierają sobie sami klienci, bo żywe homary pływają w akwarium. Ten rarytas jest tym samym najdroższym daniem Villa Bianco. Kosztują 25 zł za 100 g. Jeśli zamówimy homara, który waży ok. 400 g to zubożejemy o 100 zł. Ale jak wiadomo homarem człowiek nie naje się, więc można zamówić ryż i najtańszą przystawkę za 19 zł.

Jeśli ktoś nie lubi owoców morza, może zamówić np. gęsty krem borowikowy za 22 zł albo stek za 25 zł za 100 gram.
Karta po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler prezentuje się bardzo bogato. Znajduje się tam dużo ryb i wykwintnych przystawek w nie mniej wyszukanych cenach. Tylko czy wrocławian stać na taki wydatek?

Villa Bianco to restauracja, którą można wynająć na wesela i inne imprezy okolicznościowe. Odbywają się tam także konferencje i spotkania.

Zobacz też: Ekologiczne specjały Magdy Gessler [źródło: x-news]

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany