Liofilizacja żywności (suszenie zamrożonego składnika) to sposób na przedłużenie jej przydatności do spożycia, a także dzięki zmniejszeniu jej objętości ograniczenie miejsca do przechowywania. Poddane tej metodzie owoce, warzywa zachowują swój naturalny kolor, aromat i smak. Smakują na sucho (jako szybka przekąska) lub jako dodatek do jogurtu, czy mleka. Świetnie zastępują świeże owoce i warzywa poza sezonem, na dodatek świetnie nadają się na prowiant, bo są lekkie i zajmują mało miejsca w plecaku.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Komunie dzieci gwiazd są jak wesela. Najpierw ciało Chrystusa, potem DMUCHANY ZAMEK
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?