Liofilizacja żywności (suszenie zamrożonego składnika) to sposób na przedłużenie jej przydatności do spożycia, a także dzięki zmniejszeniu jej objętości ograniczenie miejsca do przechowywania. Poddane tej metodzie owoce, warzywa zachowują swój naturalny kolor, aromat i smak. Smakują na sucho (jako szybka przekąska) lub jako dodatek do jogurtu, czy mleka. Świetnie zastępują świeże owoce i warzywa poza sezonem, na dodatek świetnie nadają się na prowiant, bo są lekkie i zajmują mało miejsca w plecaku.
Z Gwiazdami - Magdalena Ogórek - zapowiedź
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?