1 z 9
![Sekret soczystego i aromatycznego indyka z grilla tkwi w...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/a2/76/626f7e357db1f_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Indyk z grilla
Sekret soczystego i aromatycznego indyka z grilla tkwi w marynacie. Sprawdź nasz przepis. Kliknij galerię i oglądaj zdjęcia.
2 z 9
![Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/7e/42/626f7e3a66c90_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Delikatny indyk z grilla. Krok 1
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.
3 z 9
![Możesz w tym czasie przygotować także porcje warzyw. Ułóż na...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/8e/c5/626f7e58a07e2_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Delikatny indyk z grilla. Krok 2
Możesz w tym czasie przygotować także porcje warzyw. Ułóż na aluminiowej tacce do grillowania kawałki cukinii, pomidorów, bakłażana, papryki. Skrop całość oliwą z oliwek i posyp np. szczyptą soli i ziołami prowansalskimi.
4 z 9
![Wyjmij mięso z lodówki na minimum 30 min. przed...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/2e/15/626f7e4bf1124_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Delikatny indyk z grilla. Krok 3
Wyjmij mięso z lodówki na minimum 30 min. przed grillowaniem.