1/12
Pierś z kurczaka na grillu
Wyśmienita i aromatyczna grillowana pierś z kurczaka. Zobacz, jak sprawić, by była wyjątkowo soczysta. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/12
Pierś z kurczaka na grillu. Przepis
Grillowana pierś kurczaka to pyszne danie. By była idealnie soczysta i wyrazista, należy ją wcześniej odpowiednio zamarynować. Proponuję marynatę z miodu, soku z cytryny i octu jabłkowego. Nieco pikanterii doda czosnek i ostra papryka.
3/12
Pierś z kurczaka na grillu. Krok 1
Filety z kurczaka oczyść i przekrój w poprzek. Delikatnie roztłucz. W miseczce wymieszaj wszystkie przyprawy: sól, czosnek, ostrą paprykę i pieprz cytrynowy lub zwykły.
4/12
Pierś z kurczaka na grillu. Krok 2
Dodaj sok z cytryny i ocet jabłkowy. Wlej także miód.