Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Słony karmel, beza z malinami, a może lody o smaku whisky? Jakie lody wybierają łodzianie?

Kira Miler
Kira Miler
Połączenie smaku  mascarpone z owocami skradło serce nie jednego łasucha
Połączenie smaku mascarpone z owocami skradło serce nie jednego łasucha K.Miler
Łodzianie kochają lody i chętnie się nimi zajadają. Sprawdziliśmy jakie smaki królują w popularnych lodziarniach .

Lato w pełni, więc łodzianie spacerujący po Piotrkowskiej chętnie kupują lody.

-Klientów nie brakuje. Od południa do samego wieczora mamy ruch - mówi pani Ola z ,,Łódzkiej Fabryki Lodów”. Dodaje, że klienci wolą lody mleczne od sorbetów.

Niezmiennie króluje smak słonego karmelu, bezy z malinami a także mascarpone z owocami leśnymi. Popularne orzeźwiające smaki to cytrynowy, truskawkowy i arbuzowy. Niektóre lodziarnie proponują też nietypowe połączenia i smaki jak: malina z pieprzem, gruszka z pietruszką, jabłko z imbirem, a także lody o smaku whisky. Te ostatnie są chętnie wybierane przez panów.

Dzieci natomiast uwielbiają lody o smaku popularnych słodyczy jak Oreo, Lion czy Kinder Country.

W większości lodziarni lody sprzedawane są w porcjach ok. 70g w wafelku lub kubeczku.

- Klienci najczęściej decydują się na podwójną porcję lodów, ale są i tacy co zamawiają poczwórną- mówi pani Zuzanna z ,,Papuga Cafe”.

Za jedną porcję lodów zapłacimy 3. 70 zł - 4 .20 zł.

od 16 lat

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany