Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Słodycze bez mleka, glutenu i białego cukru. Co zostaje w środku?

Agnieszka Jedlińska
Agnieszka Jedlińska
Krzysztof Szymczak
Nie słabnie trend ograniczający w codziennej diecie składniki, które szkodzą zdrowiu. Obok glutenu, na cenzurowanym jest mleko krowie oraz cukier. Co jednak mają zrobić miłośnicy tradycyjnych słodyczy i ulubionych smaków z dzieciństwa takich jak choćby krówki. Te jedne z najbardziej lubianych cukierków (w wersji kruchej lub ciągnącej w zależności od gustu) wykonane są z mleka i cukru. Wczasie długiego procesu redukcji w wysokiej temperaturze powstaje słodka, karmelowa masa zwana „krówkami”. W sklepach pojawiła się jednak ich zdrowa wersja, czyli „krówki” bez krowiego mleka oraz cukru z buraków. W ich składzie są przede wszystkim takie składniki jak: proszek kokosowy, cukier kokosowy, syrop ryżowy, białko ze słonecznika i guma arabska.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Te produkty powodują cukrzycę u Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany