Nie słabnie trend ograniczający w codziennej diecie składniki, które szkodzą zdrowiu. Obok glutenu, na cenzurowanym jest mleko krowie oraz cukier. Co jednak mają zrobić miłośnicy tradycyjnych słodyczy i ulubionych smaków z dzieciństwa takich jak choćby krówki. Te jedne z najbardziej lubianych cukierków (w wersji kruchej lub ciągnącej w zależności od gustu) wykonane są z mleka i cukru. Wczasie długiego procesu redukcji w wysokiej temperaturze powstaje słodka, karmelowa masa zwana „krówkami”. W sklepach pojawiła się jednak ich zdrowa wersja, czyli „krówki” bez krowiego mleka oraz cukru z buraków. W ich składzie są przede wszystkim takie składniki jak: proszek kokosowy, cukier kokosowy, syrop ryżowy, białko ze słonecznika i guma arabska.
Wideo
Te produkty powodują cukrzycę u Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!