3 z 4
Poprzednie
Następne
Śledzie nie tylko na wielki post - smaczne i zdrowe ryby na wiele sposobów
Śledź po japońsku (na 10 porcji)
Składniki:
* Śledź w oleju 0,5kg
* Jaja 3szt.
* Majonez 0,1szt.
* Cebula 0,1kg
* Jabłka 0,2kg
* Groszek konserwowy 1szt.
* Ogórki konserwowe 0,5szt.
* Musztarda 0,1szt.
* Śmietana 0,1kg
* Koper zielony 0,02kg
Sposób przygotowania:
1. Śledzie namoczyć, oczyścić, pokroić w porcje
2. Jaja wyparzyć, ugotować
3. Groszek odcedzić
4. Ogórki pokroić w kostkę
5. Cebule pokroić w piórka, jabłka zetrzeć na tarce
6. Majonez, musztardę, cebule i jabłka wymieszać
7. Doprawić do smaku
8. Wyporcjowane śledzie ułożyć na półmisku i zalać zalewą