3/5 Zamknij

Śledź po japońsku (na 10 porcji) Składniki: * Śledź w oleju 0,5kg * Jaja 3szt. * Majonez 0,1szt. * Cebula 0,1kg * Jabłka 0,2kg * Groszek konserwowy 1szt.

Magdalena Jach

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Śledź po japońsku (na 10 porcji)
Składniki:
* Śledź w oleju 0,5kg
* Jaja 3szt.
* Majonez 0,1szt.
* Cebula 0,1kg
* Jabłka 0,2kg
* Groszek konserwowy 1szt.
* Ogórki konserwowe 0,5szt.
* Musztarda 0,1szt.
* Śmietana 0,1kg
* Koper zielony 0,02kg
Sposób przygotowania:
1. Śledzie namoczyć, oczyścić, pokroić w porcje
2. Jaja wyparzyć, ugotować
3. Groszek odcedzić
4. Ogórki pokroić w kostkę
5. Cebule pokroić w piórka, jabłka zetrzeć na tarce
6. Majonez, musztardę, cebule i jabłka wymieszać
7. Doprawić do smaku
8. Wyporcjowane śledzie ułożyć na półmisku i zalać zalewą
Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy