2/5 Zamknij

Śledź po cygańsku (na 10 porcji) Składniki * Śledzie w oleju 0,8kg * Ogórki konserwowe 0,2kg * Papryka konserwowa 0,2kg * Cebula 0,1kg * Ketchup 0,1kg

Magdalena Jach

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Śledź po cygańsku (na 10 porcji)
Składniki
* Śledzie w oleju 0,8kg
* Ogórki konserwowe 0,2kg
* Papryka konserwowa 0,2kg
* Cebula 0,1kg
* Ketchup 0,1kg
* Koncentrat pomidorowy 0,1kg
* Majonez 0,25kg
* Cukier 0,02kg
* Pieprz 0,1kg
Sposób przygotowania:
1. Śledzia kroimy na małe kawałki
2. Ogórki konserwowe kroimy w cienkie paseczki, paprykę kroimy w paski
3. Cebule pokroić w piórka i sparzyć
4. Łączymy wszystkie składniki, dodajemy ketchup, majonez i koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku cukrem, majerankiem, pieprzem
5. Śledzia układamy na półmisku i zalewamy
6. Dekorujemy Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy