Barszczyk, pierogi i karp w galarecie są już passe!
- Taki szczyt zaczyna się z początkiem grudnia i trwa właściwie do samych świąt - mówi Anna Musialik, menedżerka restauracji Affogato. - Są to spotkania różnego kalibru. Nieraz biesiaduje u nas 30 osób z jednej firmy, ale są też spotkania bardziej kameralne, do 10 osób, bo niekiedy dotyczą pracowników tylko okeślonych zespołów. Bywa i tak, że jednocześnie odbywa się w lokalu kilka spotkań różnych działów tej samej firmy.
W Farina Bianco, która po otwarciu dodatkowej sali stała się największą restauracją w Łodzi, obłożenie również pełne. Jak mówi menedżer Adam Kopczyński, bywają dni, gdy na spotkaniach wigilijnych bawi tam nawet 200 osób (4 kolacje po 50 gości jednocześnie w różnych salach).
Co ciekawe, firmowe wigilie odbywają się zazwyczaj w dni powszednie. Pracodawcy traktują je jako służbowe i wolą organizować je w dni robocze niż kłopotać podwładnych w weekendy.
Nowym trendem takich spotkań jest odejście od typowo wigilijnego menu. O ile jeszcze przed rokiem pierogi, czerwony barszcz i kapusta z grochem były właściwie obowiązkowe, obecnie goście służbowych wigilijnych spotkań o wiele chętniej wybierają dania kuchni międzynarodowej, bez świątecznych akcentów.
PRZYSTANEK WROCEK KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, CENY, OPINIE]
UCHO PREZESA 28 ZA DARMO NA YOUTUBE UCHO PREZESA 28 OSTATNI DARMOWY ODCINEK 2 SEZONU
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Szpak pokazał swojego towarzysza. Połączyła ich miłość od pierwszego wejrzenia
- Tomaszewska i Sikora spacerują z wózkiem. Wydało się, co ich łączy! [ZDJĘCIA]
- Urbańska obnaża się przed młodzieżą w sieci. Nie jesteście na to gotowi [ZDJĘCIA]
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]