Sałatka z rukolą, szpinakiem i awokado [PRZEPIS]

mr
Sałatka jest smaczna, lekkostrawna i pożywna. materiały prasowe
Sałatka z zieleniny, owocu awokado, bakalii to lekkostrawna, pożywna i bogata w składniki odżywcze potrawa na drugie śniadanie bądź lunch. Sałata i szpinak dostarczą żelaza, witaminy A, B, C i K, awokado - likopenu (ten owoc ma go cztery razy więcej niż pomidor), a suszone bakalie - błonnika. Do tego jest łatwa i szybka w przygotowaniu.

Składniki:

* trzy garści rukoli

* trzy garści szpinaku

* trzy łyżki oliwy z oliwek

* szczypta soli

* jedna łyżka musztardy

* dwie łyżki soku z cytryny

* szczypta pieprzu

* jedna łyżka octu winnego

* 50 g żurawiny suszonej

* 50 g rodzynek bursztynowych

* 50 g prażonych migdałów w płatkach

* dwa awokado

Wykonanie:
Przygotować sos winegret. Do naczynia wlać sok z cytryny i dodać sól, mieszać do momentu aż się rozpuści. Dodać przyprawy, musztardę i oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszać. Do dużej miski wrzucić szpinak, rukolę, suszoną żurawinę, rodzynki oraz prażone płatki migdałów. Następnie położyć cienko pokrojone awokado i dodać wcześniej przygotowany sos.

ZOBACZ TEŻ FILM Dominika Gwit napisała ksiażkę o swoje walce z otyłością (autorDzień Dobry TVN/x-news)

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 1

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

g
gość

Wygląda jak kupa. Rzygam....

Dodaj ogłoszenie