* Pyszny dodatek do mięs
Składniki:
* 800 g małych ziemniaków
* 4 czerwone cebule
* 6 łyżek oleju
* 250 ml bulionu warzywnego
* 1/2 łyżeczki musztardy
* 4 łyżki octu z białego wina
* 1/2 pęczka natki pietruszki
* sól, pieprz, cukier.
Przygotowanie
Ziemniaki obgotować do miękkości w mundurkach. Odcedzić, pokroić w cząstki. Cebulę pokroić w cienkie paski i podsmażyć na półtwardo na 3 łyżkach oleju. Doprawić solą i pieprzem, zalać ciepłym bulionem. Dodać musztardę i ocet, posłodzić szczyptą cukru. Ciepłe ziemniaki polać marynatą a następnie wymieszać. Posypać posiekaną natką pietruszki i polać pozostałymi trzema łyżkami oleju. Tak przygotowaną sałatkę należy na pewien czas odstawić, by ziemniaki przeszły marynatą. Im dłużej, tym lepiej.
DUCHÓWKA ELBLĄG KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, CENY, OPINIE]
FIGARO ELBLĄG KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU, ADRES]
Czytaj także w Expressie Ilustrowanym:
ŻYCZENIA URODZINOWE. KRÓTKIE, ŚMIESZNE ŻYCZENIA URODZINOWE SMS
WIERSZYKI NA ZAKOŃCZENIE ROKU, WIERSZYKI DLA NAUCZYCIELI
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"