Wbrew pierwszemu skojarzeniu nie jest to kolejna kulinarna fiesta, lecz forma wsparcia dla gastronomii dotkniętej obostrzeniami stanu epidemii.
„Misją festiwalu jest wsparcie walczącej o przetrwanie polskiej sceny restauracyjnej. Duża liczba zamówień z dowozem to szansa dla polskich restauracji na przeżycie - uniknięcie bankructwa” - napisali organizatorzy akcji, za którą stoi zespół Restaurant Week Polska.
Festiwalowe obiady (2 dania w cenie 35 zł, mięsne lub wegetariańskie) zamawia się na stronie deliveryweek.pl.
Organizatorzy zapewniają, że proces przygotowania i bezkontaktowej dostawy dań odpowiada ostrym zaleceniom sanitarno-epidemiologicznym. Festiwal trwa do 19 kwietnia.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Lodzia z "Rancza" bardzo się zmieniła. Na nowych zdjęciach trudno ją rozpoznać
- Tak dziś wygląda syn Olejnik. Jerzy Wasowski wyrósł na przystojnego mężczyznę
- Szok, w jakim stroju paradowała 16-letnia Viki Gabor! Ludzie pytają, gdzie są rodzice
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc