Rozpoczyna się „Delivery Week” - festiwal kulinarny z dowozem do domu. Na pomoc gastronomii

Piotr Jach
Piotr Jach
Pittu Pittu ma w festiwalowym menu burgera „Piękny Lolo”.
Pittu Pittu ma w festiwalowym menu burgera „Piękny Lolo”. Pittu Pittu
Dodaj komentarz:
Udostępnij:
Browar Księży Młyn, DaVella, Koku Sushi, Las Tablas Tapas Bar, NieLada Restobar oraz Pittu Pittu - to sześć łódzkich lokali uczestniczących w rozpoczynającym się dziś festiwalu kulinarnym zatytułowanym „Delivery Week” („Tydzień dostaw”).

Wbrew pierwszemu skojarzeniu nie jest to kolejna kulinarna fiesta, lecz forma wsparcia dla gastronomii dotkniętej obostrzeniami stanu epidemii.

„Misją festiwalu jest wsparcie walczącej o przetrwanie polskiej sceny restauracyjnej. Duża liczba zamówień z dowozem to szansa dla polskich restauracji na przeżycie - uniknięcie bankructwa” - napisali organizatorzy akcji, za którą stoi zespół Restaurant Week Polska.

Festiwalowe obiady (2 dania w cenie 35 zł, mięsne lub wegetariańskie) zamawia się na stronie deliveryweek.pl.

Organizatorzy zapewniają, że proces przygotowania i bezkontaktowej dostawy dań odpowiada ostrym zaleceniom sanitarno-epidemiologicznym. Festiwal trwa do 19 kwietnia.

Mięsożerni mężczyźni bardziej szkodliwi

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie