Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Rozpoczyna się „Delivery Week” - festiwal kulinarny z dowozem do domu. Na pomoc gastronomii

Piotr Jach
Piotr Jach
Pittu Pittu ma w festiwalowym menu burgera „Piękny Lolo”.
Pittu Pittu ma w festiwalowym menu burgera „Piękny Lolo”. Pittu Pittu
Browar Księży Młyn, DaVella, Koku Sushi, Las Tablas Tapas Bar, NieLada Restobar oraz Pittu Pittu - to sześć łódzkich lokali uczestniczących w rozpoczynającym się dziś festiwalu kulinarnym zatytułowanym „Delivery Week” („Tydzień dostaw”).

Wbrew pierwszemu skojarzeniu nie jest to kolejna kulinarna fiesta, lecz forma wsparcia dla gastronomii dotkniętej obostrzeniami stanu epidemii.

„Misją festiwalu jest wsparcie walczącej o przetrwanie polskiej sceny restauracyjnej. Duża liczba zamówień z dowozem to szansa dla polskich restauracji na przeżycie - uniknięcie bankructwa” - napisali organizatorzy akcji, za którą stoi zespół Restaurant Week Polska.

Festiwalowe obiady (2 dania w cenie 35 zł, mięsne lub wegetariańskie) zamawia się na stronie deliveryweek.pl.

Organizatorzy zapewniają, że proces przygotowania i bezkontaktowej dostawy dań odpowiada ostrym zaleceniom sanitarno-epidemiologicznym. Festiwal trwa do 19 kwietnia.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany