Restaurant Week 2023: Ruszył wiosenny festiwal. Gdzie i co zjemy w Łodzi? Oto restauracje i ceny
Restauracja Wątek (The Loom Hotel****)
Menu A
Przystawka:
Panna Cotta z dzikiego brokuła, marynowane młode buraki, purée z młodego szpinaku, rzepa arbuzowa, gorczyca i pikle
Danie główne:
Smażony filet Mahi-mahi, przegrzebek, kalarepa, Granny Smith, bimi, ziemniak cytrynowy, prażone orzechy laskowe, purée z karczocha i olej z nasturcji
Deser:
Ciasto jogurtowe z jagodami, mus z białej czekolady i sorbet wiśniowy
Menu B
Przystawka:
Palony por faszerowany rilettes z krewetki, troci i kraba, chips krewetkowy, trybula, bisque homarowy i puder krabowy
Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa faszerowana łódzkim kabanosem, chrupiąca lebera, karmelizowany brzuch, kluska żelazna, gołąbek, palona szalotka, szara reneta i łódzki demi-glace
Deser:
Ciasto jogurtowe z jagodami, mus z białej czekolady i sorbet wiśniowy