To tylko część dań, które były serwowane w jednodniowej restauracji, która w sobotę działała na I piętrze kamienicy przy ul. Rewolucji 1905 r. 9, w siedzibie Łódzkiej Chorągwi Harcerzy Związku Harcerstwa Rzeczypospolitej. Miejsce to zaaranżował 22-letni Damian Marchlewicz, na co dzień pracujący jako kucharz w restauracji z kuchnią teksańsko-meksykańską w Warszawie.
Jednodniowa restauracja, czyli z j. angielskiego Restaurant Day, to akcja zapoczątkowana przez mieszkańców Finlandii w 2011 r. Od tej pory odbywa się co kilka miesięcy w wielu krajach na świecie, w mieszkaniach, biurach, parkach i ogrodach. W Polsce odbyła się po raz pierwszy w maju br. Następnie kontynuowano ją w sierpniu. Obecna edycja jest trzecią z kolei. Zgodnie z zasadami jednodniowej restauracji, dania w niej serwowane muszą być domowe, przygotowane własnoręcznie i na miejscu.
ZOBACZ FILM - Restauracja na jeden dzień |
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.221.5/images/video_restrictions/0.webp)
Gadżety i ceny oficjalnego sklepu Euro 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Miał show biznes u stóp. Marzenie Damiana Kordasa zniweczone przez straszliwą chorobę
- Wiemy, kto zastąpi Dowbora w "Twoja Twarz Brzmi Znajomo"! Wychwalała władze stacji
- Dawno niewidziany Garlicki żegnał kolegę w sandałach. Boleśnie uścisnął się z Szycem
- Martyniuk postarał się na urodziny żony. Pijacka rymowanka i bielizna z sieciówki