Po rewolucji można tam zjeść (póki co tylko na wynos) dania kuchni żydowskiej. Restauracja pod nowym szyldem "Imber" łączy w swojej karcie dań tradycje Łodzi żydowskiej. Jest więc tatar ze śledzia z piernikiem, zalewajka na baraninie i baranie pulpety z kaszą. Właściciele lokalu Sylwia i Irek Kuśmierczykowie wierzą, że dzięki tej rewolucji ich lokal spodoba się łodzianom i odwiedzającym Łódź turystom.
Wytrawny sernik z pomidorkami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Krychowiak zjadł fikuśnego gołąbka za 800 złotych! Polskie mu nie smakują?
- 50-letnia Kasia Kowalska pokazała wdzięki w odważnej mini. Zbieramy szczęki z podłogi
- Ile Tomaszewska zaoszczędziła na wyprawce dla córki? Sprawdziliśmy!
- Młodzieżowa Magde Femme zaskakuje stylizacją. Dawno nie pojawiała się publicznie!