Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja Cechowa Złotów- Kuchenne Rewolucje Gessler [adres]

(ls)
Magda Gessler zrobiła kuchenną rewolucję w restauracji Cechowa w Złotowie
Magda Gessler zrobiła kuchenną rewolucję w restauracji Cechowa w Złotowie polskapresse
W kolejnym odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedziła Wielkopolskę. Przybyła do lokalu mieszczącym się przy ul. Cechowej 11 w Złotowie (restauracja mieści się w części starego rynku w Złotowie, obok Domu Rzemiosła, niedaleko klubu Generator). Pod tym adresem mieści się Restauracja Cechowa.

Restauracja Cechowa przed Kuchenną Rewolucją

Pewnie ze względu na swoją lokalizację właściciele jadłodajni nazwali ją Cechowa. Program nagrywany był w wakacje. Jak prezentowała się Cechowa, gdy zajrzała do niej znana restauratorka? Kameralne wnętrze, urządzone w staromodnym stylu wyglądało interesująco, choć jurorka MasterChefa dojrzała pewne uchybienia. Najgorsze jednak, że w lokalu brakowało...gości. Stoliki świeciły pustkami, a na krzesełkach gromadził się kurz. Personal chętny do pracy, zwyczajnie się nudził, bo niewiele osób składało zamówienia.
Restauracja Cechowa to interes rodzinny. Prowadzi go rodzeństwo -brat i siostra, którzy nie mogą dojść do porozumienia. Napiętą atmosferę wyczuwa Magda Gessler, czy znana restauratorka znajdzie sposób, żeby rodzeństwo doszło do porozumienia i w restauracji zapanowała zgoda oraz swojska atmosfera, którą zarażać się będą przybyli tam goście?
Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler w Karczmie Śląskiej-zobacz poprzedni odcinek

Cechowa w Złotowie i Magda Gessler

"W Złotowie nie będzie miło"- zapowiada zwiastun odcinka, który nagrywany był w restauracji Cechowa przy ul. Cechowa 11 w Złotowie i który pojawi się na ekranach 13 listopada.
-Jakie zęby trzeba mieć, żeby to pogryźć?-pyta oburzona otrzymanym daniem jurorka MasterChefa.-Sztuczne?
-Jest pani bardzo uprzejma-stwierdza kelnerka, która poproszona przez Magdę Gessler, próbuje pokroić zaserwowane mięso.
-Ja nie muszę być uprzejma, to pani musi być uprzejma-puentuje dyskusję prowadząca program Kuchenne Rewolucje.
Potrawy, które wybrała znana restauratorka z menu, najwyraźniej nie przypadły jej do gustu. Nie obeszło się bez słów krytyki. Nie wszyscy jednak potrafili je przyjąć z podniesioną głową.

Cechowa przed rewolucją - menu i opinie klientów

-Miałem kiedyś okazję skosztować tutaj sandacza w sosie śmietanowym. (...)Danie, podobnie jak samo to miejsce, było bardzo przeciętne.(...).w tym samym czasie w lokalu przy sąsiednich stolikach odbywała się stypa. Obsługa była bardziej zorientowana na obsługę tej zorganizowanej masowej imprezy niż na pozostałych gościach. -pisze pan Arkadiusz.
-Na obiadokolację wybrałem kilka udek z kurczaka i zestaw surówek. Trudno to było zepsuć, ale jednak udało się. Mięso było odgrzane, miejscami ciemne i przekrwione, słabo doprawione. Cień aromatu miodu z polewy wyczuwalny tylko przez moment. Gdybym nie znał opisu z menu, to nie zgadłbym jaki sos dodano. Surówki okazały jadalne, ale też przyrządzone ładnych parę godzin wcześniej, więc lekko przywiędłe i blade. -mówi inny gość.
Ceny w lokalu też nie powalały. Za dwudaniowy zestaw obiadowy trzeba było zapłacić 30-40 złotych.

Cechowa Restauracja, czyli Cechowy Bar

Podczas Kuchennych Rewolucji wyszło na jaw, że pomiędzy rodzeństwem, które prowadzi Cechową panuje konflikt i to spory.
-Nigdy nie powiesz mi,że coś zrobiłam dobrze. Tylko ciągle krytykujesz. -wykrzyczała zdenerwowana siostra w kierunku brata.
-Jeśli między wam nie będzie zgody, to nigdy kuchnia nie będzie smaczna -zapowiedziała jurorka programu MasterCef.
Brat i siostra ze Złotowa musieli zagryźć zęby i podać sobie rękę. Dzięki temu zmieniło się nastawienie do pracy ich, pracowników. W końcu wszyscy mogli podwinąć rękawy i zabrać się za gotowanie. W tym samym czasie ekipa "poprawiała" wnętrze Cechowej. W Lokalu zrobiło się przytulnie i ciepło. Stoliki zostały nakryte obrusami w kratkę, pastelowe barwy pojawiły się w oknach, a na ścianach nowoczesne obrazy. Białe pokrycia krzeseł doskonale skomponowały się z wypełniającym Cechową wrzosem.
-Jest przepięknie, uwielbiam takie wnętrza. -mówi pani Justyna, który przyszła na kolację do restauracji Cechowa. Fortepian i kominek dodają charakteru. Poza tym widać w tej aranżacji dbałość o każdy element. -dodaje.
Przy drewnianym barze stanęły białe wysokie krzesła. Gdy goście na nich siadają, moga przyglądać się alkoholom dostępnym w restauracji. Między pomieszczeniami Cechowej pojawiły się kraciaste zasłony, poupinane po bokach. Na ścianach powieszono garnki,lustra kinkiety i zegary. Sercem lokalu stał się natomiast kominek. Wchodząc do Cechowej klienci mają wrażenie całkowitej harmonii. Poza wnętrzem Magda Gessler zmieniła także nazwę restauracji. Odtąd lokal przy ul. Cechowej w Złotowie nazywać się będzie Cechowy Bar. Największe zmiany można jednak zaobserwować w menu.

Cechowy Bar-opinie, menu

"Szef kuchni zdobywał nowe doświadczenia pod okiem Pani Magdy Gessler w trakcie trwania kuchennych rewolucji."-zapowiadają na stronie facebookowej właściciele. Co zatem można zjeść w Cechowym Barze? Jakie pyszności kulinarne czekają na gości w Złotowie przy ul. Cechowej?
W nowej karcie menu znalazły się dania polecane przez Magdę Gessler: trzy zupy, trzy rodzaje naleśników i stek wołowy. Poza nimi, w Cechowym Barze można zamówić m.in. tatar, filet, schabowego, sałatki i deser.
Cechowy Bar oferuje też klientów zmówienie potraw na wynos.

Szczegółowe menu oraz opinie klientów tutaj- Cechowy Bar -MENU, opinie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany