Restauracja Cechowa przed Kuchenną Rewolucją
Pewnie ze względu na swoją lokalizację właściciele jadłodajni nazwali ją Cechowa. Program nagrywany był w wakacje. Jak prezentowała się Cechowa, gdy zajrzała do niej znana restauratorka? Kameralne wnętrze, urządzone w staromodnym stylu wyglądało interesująco, choć jurorka MasterChefa dojrzała pewne uchybienia. Najgorsze jednak, że w lokalu brakowało...gości. Stoliki świeciły pustkami, a na krzesełkach gromadził się kurz. Personal chętny do pracy, zwyczajnie się nudził, bo niewiele osób składało zamówienia.
Restauracja Cechowa to interes rodzinny. Prowadzi go rodzeństwo -brat i siostra, którzy nie mogą dojść do porozumienia. Napiętą atmosferę wyczuwa Magda Gessler, czy znana restauratorka znajdzie sposób, żeby rodzeństwo doszło do porozumienia i w restauracji zapanowała zgoda oraz swojska atmosfera, którą zarażać się będą przybyli tam goście?
Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler w Karczmie Śląskiej-zobacz poprzedni odcinek
Cechowa w Złotowie i Magda Gessler
"W Złotowie nie będzie miło"- zapowiada zwiastun odcinka, który nagrywany był w restauracji Cechowa przy ul. Cechowa 11 w Złotowie i który pojawi się na ekranach 13 listopada.
-Jakie zęby trzeba mieć, żeby to pogryźć?-pyta oburzona otrzymanym daniem jurorka MasterChefa.-Sztuczne?
-Jest pani bardzo uprzejma-stwierdza kelnerka, która poproszona przez Magdę Gessler, próbuje pokroić zaserwowane mięso.
-Ja nie muszę być uprzejma, to pani musi być uprzejma-puentuje dyskusję prowadząca program Kuchenne Rewolucje.
Potrawy, które wybrała znana restauratorka z menu, najwyraźniej nie przypadły jej do gustu. Nie obeszło się bez słów krytyki. Nie wszyscy jednak potrafili je przyjąć z podniesioną głową.
Cechowa przed rewolucją - menu i opinie klientów
-Miałem kiedyś okazję skosztować tutaj sandacza w sosie śmietanowym. (...)Danie, podobnie jak samo to miejsce, było bardzo przeciętne.(...).w tym samym czasie w lokalu przy sąsiednich stolikach odbywała się stypa. Obsługa była bardziej zorientowana na obsługę tej zorganizowanej masowej imprezy niż na pozostałych gościach. -pisze pan Arkadiusz.
-Na obiadokolację wybrałem kilka udek z kurczaka i zestaw surówek. Trudno to było zepsuć, ale jednak udało się. Mięso było odgrzane, miejscami ciemne i przekrwione, słabo doprawione. Cień aromatu miodu z polewy wyczuwalny tylko przez moment. Gdybym nie znał opisu z menu, to nie zgadłbym jaki sos dodano. Surówki okazały jadalne, ale też przyrządzone ładnych parę godzin wcześniej, więc lekko przywiędłe i blade. -mówi inny gość.
Ceny w lokalu też nie powalały. Za dwudaniowy zestaw obiadowy trzeba było zapłacić 30-40 złotych.
Cechowa Restauracja, czyli Cechowy Bar
Podczas Kuchennych Rewolucji wyszło na jaw, że pomiędzy rodzeństwem, które prowadzi Cechową panuje konflikt i to spory.
-Nigdy nie powiesz mi,że coś zrobiłam dobrze. Tylko ciągle krytykujesz. -wykrzyczała zdenerwowana siostra w kierunku brata.
-Jeśli między wam nie będzie zgody, to nigdy kuchnia nie będzie smaczna -zapowiedziała jurorka programu MasterCef.
Brat i siostra ze Złotowa musieli zagryźć zęby i podać sobie rękę. Dzięki temu zmieniło się nastawienie do pracy ich, pracowników. W końcu wszyscy mogli podwinąć rękawy i zabrać się za gotowanie. W tym samym czasie ekipa "poprawiała" wnętrze Cechowej. W Lokalu zrobiło się przytulnie i ciepło. Stoliki zostały nakryte obrusami w kratkę, pastelowe barwy pojawiły się w oknach, a na ścianach nowoczesne obrazy. Białe pokrycia krzeseł doskonale skomponowały się z wypełniającym Cechową wrzosem.
-Jest przepięknie, uwielbiam takie wnętrza. -mówi pani Justyna, który przyszła na kolację do restauracji Cechowa. Fortepian i kominek dodają charakteru. Poza tym widać w tej aranżacji dbałość o każdy element. -dodaje.
Przy drewnianym barze stanęły białe wysokie krzesła. Gdy goście na nich siadają, moga przyglądać się alkoholom dostępnym w restauracji. Między pomieszczeniami Cechowej pojawiły się kraciaste zasłony, poupinane po bokach. Na ścianach powieszono garnki,lustra kinkiety i zegary. Sercem lokalu stał się natomiast kominek. Wchodząc do Cechowej klienci mają wrażenie całkowitej harmonii. Poza wnętrzem Magda Gessler zmieniła także nazwę restauracji. Odtąd lokal przy ul. Cechowej w Złotowie nazywać się będzie Cechowy Bar. Największe zmiany można jednak zaobserwować w menu.
Cechowy Bar-opinie, menu
"Szef kuchni zdobywał nowe doświadczenia pod okiem Pani Magdy Gessler w trakcie trwania kuchennych rewolucji."-zapowiadają na stronie facebookowej właściciele. Co zatem można zjeść w Cechowym Barze? Jakie pyszności kulinarne czekają na gości w Złotowie przy ul. Cechowej?
W nowej karcie menu znalazły się dania polecane przez Magdę Gessler: trzy zupy, trzy rodzaje naleśników i stek wołowy. Poza nimi, w Cechowym Barze można zamówić m.in. tatar, filet, schabowego, sałatki i deser.
Cechowy Bar oferuje też klientów zmówienie potraw na wynos.
Szczegółowe menu oraz opinie klientów tutaj- Cechowy Bar -MENU, opinie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Marcin Miller chudnie w zastraszającym tempie. Lider Boysów to teraz niezłe ciacho!
- Rutkowski grozi, że nagra piosenkę z Wiśniewskim! Będzie nowe Ich Troje?!
- Hanna Gucwińska nie doczekała się dzieci. Jej wyznanie wyciska łzy z oczu
- Ewa Gawryluk przysłoniła walory zaledwie siateczką. Dalibyście jej 56 lat? [ZDJĘCIA]