RESTAURACJA ABAŻUR WARSZAWA [MENU, CENY, OPINIE] ABAŻUR PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

opr. (ls)
NAD WEJŚCIEM POJAWIŁ SIĘ SZYLD Z NAPISEM ABAŻUR
NAD WEJŚCIEM POJAWIŁ SIĘ SZYLD Z NAPISEM ABAŻUR RESTAURACJA ABAŻUR/ FACEBOOK
Już nie SALON KULINARNY, tylko ABAŻUR - taką nazwę nosi restauracja przy ul. Raduńskiej w Warszawie. Restauracja zmieniła się w wyniku Kuchennych Rewolucji. Magda Gessler ociepliła wnętrze lokalu i przeobraziła MENU. Abażur to teraz kameralne i nastrojowe miejsce, w którym serwuje się dania kuchni francuskiej. Jak zmiany podobają się gościom? Co znajdą w MENU i w jakich CENACH? Czy OPINIE o restauracji ABAŻUR są pozytywne?

KUCHENNE REWOLUCJE W SALONIE KULINARNYM

W trakcie Kuchennych Rewolucji w Salonie Kulinarnym padło sporo słów krytyki. Na szczęście konstruktywnej... Zmiany, które zasugerowała właścicielom Magda Gessler zostały wprowadzone w życie. Pomysł restauracji mieszczącej się w dawnym salonie domu pani Małgosi był bardzo oryginalny i ciekawy. Trzeba było nieco przeobrazić wnętrze, lekko zmodyfikować menu i zarazić obsługę szczyptą entuzjazmu.

Zobacz inne miejsca, które zrewolucjonizowała Magda Gessler

RESTAURACJA ABAŻUR W WARSZAWIE -POCZĄTKI

Co się zmieniło w restauracji Abażur oprócz szyldu przed wejściem?Przede wszystkim wnętrze -pojawiły się pomarańczowe abażury na stołach stolikach i to właśnie pod abażurami kryją się pomarańczowe mandarynki, które rozpoczynają posiłek w restauracji. Abażury wiszą też na żyrandolach. Całość wygląda bardzo przytulnie i ciepło.

WARSZAWA: RESTAURACJA ABAŻUR- MENU MAGDY GESSLER

  • Babeczki z foie gras z musem z homarem i konfiturą z czerwonej cebuli
  • Aksamitny krem z burka z kwaśną śmietaną i nutą malinową
  • Comber z jagnięciny nowozelandzkiej zapiekany w kruszonce ziołowej oraz udziec jagnięcy w demi glace podane z owocami a'la tadżin
  • Torcik bezowy z kremem kawowym i owocami w armaniaku

ABAŻUR PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU,CENY]
Desery:

  • Rozmarynowy creme brulle w cenie 16 zł
  • Lody waniliowe z ciepłym sosem śliwkowym w cenie 18 zł
  • Sernik z sosem brzoskwiniowym z chilli w cenie 17 zł
  • Domowa beza z owocami i musem z mascarpone w cenie 18zł

NOWE MENU I CENY W RESTAURACJI ABAŻUR W WARSZAWIE

Zupy:

  • Zupa musztardowa na bazie francuskiej musztardy z ziarnami gorczycy w cenie 18 zł
  • Grzybowa z łososiem w cenie 22 zł

Ryby:

  • Filet z łososia sous vide z tymiankiem cytrynowym na puree z selera podawany z warzywami i sosem z limonki w cenie 42 zł
  • Czarne tagliatelle z krewetkami w pikantnej emulsji maślanej w cenie 36 zł

ABAŻUR PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY]

Dania główne:

  • Pierś z indyka z puree kukurydzianym oraz sosem porowym w cenie 38 zł
  • Pierś z kaczki w sosie wiśniowym podana z dyniowymi gnocchi oraz kapustą włoską z maskarpone w cenie 45 zł
  • Polędwiczka wieprzowa sous vide sous vide z sosem rozmarynowym, prażoną soczewicą beluga oraz puree z zielonego groszku z estragonem w cenie 45 zł
  • Rolada cielęca z sosem szałwiowym z gratin ziemniaczanym w cenie 47 zł
  • Polędwica wołowa z pieczonymi ziemniaczkami, grillowanymi warzywami i sosem truskawkowo - pieprzowym w cenie 60 zł
  • Antrykot grillowany, podawany na kolorowych sałatach z pieczonymi ziemniakami i domowym sosem BBQ w cenie 50 zł

Zbliżają sie Świeta Wielkanocne a wraz z nimi emisja programu Kuchenne Rewolucje z naszym udziałem. To już za tydzień,...

Opublikowany przez Abażur na 24 marca 2016

MENU I CENY W RESTAURACJI ABAŻUR W WARSZAWIE

Przystawki:

  • Carpaccio z płatkami parmezanu, kaparami, ruccolą, oliwą oraz balsamico
  • Tatar siekany z polędwicy wołowej z chlebem własnego wypieku oraz marynowanymi grzybami, korniszonami i cebulą w cenie 35 zł
  • Sałatka cesar z grillowanym filetem kurczaka oraz bruschettą w cenie 29 zł
  • Gnocchi trio nadziewane gorgonzolą, ricottą i szpinakiem, mascarpone i orzechami w cenie 32 zł
  • Sałatka z kozim serem na chrupiącym toście w cenie 30 zł
  • Wątróbka marynowana w brandy, podawana na liściach sałaty w pikantnym białym sosie z domowym chlebem w cenie 29 zł

RESTAURACJA ABAŻUR W WARSZAWIE- JAKIE SĄ OPINIE GOŚCI?

-Przyznaję, że nie wiedziałam o istnieniu tego miejsca przed Kuchennymi Rewolucjami - mówi pani Aneta z Warszawy. -Bardzo mi się podoba pomysł stworzenia restauracji w dawnym salonie. Ciepły klimat, miła obsługa i przepyszne dania sprawiają, że z pewnością tu wrócę... niejednokrotnie.

-Kuchnia rewelacyjna! Polecam wszystkim. Trochę obawiałem się, że wizyta Magdy Gessler nie zepsuła kuchni, na szczęście nie jest gorzej niż przed wizytą! - pisze na stronie jeden z internautów.

EL TORO KUCHENNE REWOLUCJE W ŁODZI [FILM, zdjęcia]

-Dania przepyszne. Zamówiłam krem z buraków, bo uwielbiam te warzywa. Palce lizać krem rozpływał się w ustach. Na drugie danie poprosiłam o pierś z kaczki w sosie wiśniowym - wspomina pani Danuta, która odwiedziła restaurację Abażur po Kuchennych Rewolucjach.

Wideo

Komentarze 11

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

o
obywatel
w 2017 roku restauracja została zamknięta.
G
Goria
Ja byłam ostatnio w restauracji Szkutnia, gdzie przeważa kuchnia włoska i również byłam zachwycona daniami :)
S
Sebastian
Monia zluzuj majty
G
Grucha
Baba bez bolca dostaje pierdolca
R
Rys
J w temacie
s
siema
asdoasid
V
Viola
Dzieci musza umieja poslugiwac sie sztuccami. Koncza przedszkole I tak jak juz nie siusiaja w pieluchy :) musza sie poslugiwac sie kompletem sztuccow. W domu moze jesc chocby reka:)
m
mikik
Lubię klimat lokalu Ganesh w galerii Metro. Autentyczna kuchnia z Indii, robiona zresztą przez indyjskiego kucharza. Chleb czy ryż jest w cenie, nie trzeba dodatkowo płacić, same porcje też uczciwych rozmiarów, rzeczywiście człowiek może się najeść. Najlepiej to w ogóle przyjść w poniedziałek – mają promocję all you can eat po godz 17.
K
Król życia
Chyba Monia dawno porządnego bolca nie miałaś, bo marudzisz strasznie.
Facet założył pogieta koszule bo go na to stać. Tak se chciał to tak ma.
Ma coś czego Ty nie masz. Luz życiowy. A Ty jesteś jak ta jego nabzdyczona żona. Pewnie takie same miny robisz.
c
co
dzieci się czepia. A co ci do tego jak dzieci trzymają sztućce....
M
Monika
Przed chwila ogladalam rewolucje w restauracji Abazur .Wykwintne dania , ladne wnetrze .A goscie na kolacji masakra , oczywiscie nie wszyscy .Dziewczynka trzymala chyba pierwszy raz widelec w reku a nie miala 3 lat , mlodzieniec przy stole z rodzicami to samo jak by wioslo mial w rece .Nastepny As na kolacje do restauracj w rozwleczonym podkoszulku rece opadaja .No ale czego tu wymagac jesli maz wlascicielki w rozchelstanej koszuli wypadalo ubrac marynarke .Robi pani Magda rewolucje w glowach restauratorow i kucharzy , to moze jeszcze przy okazj nauczmy jak jesc i czym , jak sie ubiera na kolacje do restauracji.Proponuje nowoczesna wersje filmu Zaklete rewiry.
Dodaj ogłoszenie