Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

PYSZNA STAJENKA BĄKÓW [CHATA PO ZBÓJU] PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU] 4.1.2018

(ls)
PYSZNA STAJENKA BĄKÓW [CHATA PO ZBÓJU] PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU]
PYSZNA STAJENKA BĄKÓW [CHATA PO ZBÓJU] PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU] PYSZNA STAJENKA BĄKÓW
PYSZNA STAJENKA BĄKÓW. W kolejnym odcinku Kuchennych Rewolucji zaprezentuje się restauracja CHATA PO ZBÓJU. Lokal przetrwał trzęsienie ziemi, które przeprowadziła Magda Gessler. Ale nie wyszedł z tego cało... Zmieniła się nazwa restauracji w Bąkowie- odtąd nosi nazwę PYSZNA STAJENKA i kelnerzy serwują nieco inne dania. Co można zjeść po KUCHENNYCH REWOLUCJACH W BĄKOWIE? JAK PREZENTUJE SIĘ MENU LOKALU PYSZNA STAJENKA PO WIZYCIE MAGDY GESSLER? CZY CENY SĄ PRZYSTĘPNE? Jakie są opinie o Pysznej Stajence gości?

CHATA PO ZBÓJU BĄKÓW PRZED WIZYTA MAGDY GESSLER

W Dolinie Górnej Wisły położony jet Bąków. Tam, przy głównej drodze, Beata i Wojtek wybudowali okazałą drewnianą karczmę, czyli „Chatę po zbóju” (tak brzmi pierwotna nazwa restauracji, którą zrewolucjonizowała Magda Gessler). Właściciel włożyli całą swoją energię założenie i wykończenie restauracji, piękny ogródek i zapewnienie miejsc parkingowych dla gości. Na podwórzu „Chaty po zbóju” mieści się mała stajnia, bo konie... to największa miłość Beaty. Wszystko prezentuje się idealnie, ale...
Wojtek i Beata mieli problemy z kucharzami- notorycznie się zwalniani, a z restauracji znikali goście. Właściciele przyznają Magdzie Gessler, że są dni, w których ekipa „Chata po zbóju” obsługuje tylko trzy stoliki!

BĄKÓW CHATA PO ZBÓJU PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI

Wojtek, który dokłada co miesiąc do przynoszącej straty restauracji, przyczyny niepowodzeń upatruje w swoich pracownikach. Z tego powodu na kuchni zaczęła pracować Beata, która wspiera kucharza Sylwka. Chociaż gości w restauracji nie ma wcale, pracy na kuchni jest dużo, ponieważ Wojtek upiera się przy bardzo rozbudowanej karcie dań, żeby „goście mieli z czego wybierać”. Chociaż jego żona prosi go o skrócenie menu, jej właściciel planuje wprowadzić dodatkowo pizzę, bo według niego, to może przyciągnąć nowych gości. W dodatku jeśli tylko coś nie smakuje mężowi, to Beata wysłuchuje jego narzekań, bo to do niej ma pretensje, że czegoś nie dopilnowała. Kobieta przyznaje, że Wojtek jest bardzo wymagający, ale też czuje, że stała się zakładniczką własnej restauracji. Całe dnie, weekendy spędza tylko tam, gotując i starając się „wszystkiego dopilnować”.

Małżeństwo zdaje sobie sprawę, że wyczerpali wszystkie pomysły na poprawę sytuacji, dlatego zdecydowali się poprosić o pomoc Magdę Gessler!

BĄKÓW PYSZNA STAJENKA: MENU MAGDY GESSLER

  • Pasztet z jeleniny podany na pierzynce śmietany, tartego oscypka i sosem pomidorowo-malinowym
  • Kartoflanka z pieczonym buraczkiem i ziemniaczkiem z ogniska, oraz kleksem z barszczu czerwonego
  • Pierogi „ziemniaczane” z miętą – 8 szt z cebulką podsmażoną na masełku
  • Jagnięcy udziec - marynowany w winie, rozmarynie i tymianku, pieczony ze śliwkami wędzonymi, w towarzystwie pikantnych pierogów „ziemniaczanych”z miętą....
  • Naleśnik jak chrusty chrupiący z pijanymi powidłami śliwkowymi, ciastem śliwkowym i Semifreddo cynamonowe

PYSZNA STAJENKA MENU- PRZYSTAWKI

[lista]
[*]Oscypek grillowany na żurawinie podany
[*]Oscypek boczkiem otulony z grilla z pikantnym sosem BBQ
[*]Sałatka Cezar - z grillowaną piersią kurczaka
[*]Sałatka Szefa - z chrupiącymi faworkami z kurczaka

PYSZNA STAJENKA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU]

  • Rosół z makaronem - naprawdę z kury 

  • Żurek wiejski z jajkiem i kiełbaską - może być podany w chlebku
  • Kapuśniak ”po naszemu” z chlebem podany
  • Gulasz wołowy pikantny - może być podany w chlebku
  • Barszcz czerwony czysty 

  • Barszczyk czerwony z uszkami lub z krokietem

  • Placki ziemniaczane - 3 sztuki
  • Placki ziemniaczane z tartym oscypkiem lub śmietanką
  • Placki ziemniaczane z sosem z grzybów leśnych
  • Pierogi ruskie 6 sztuk lub 12 sztuk
  • Pierogi z mięsem 6 sztuk lub 12 sztuk
  • Pierogi z kapustą i grzybami 6 sztuk lub 12 sztuk

PYSZNA STAJENKA DESER- CO ZAPROPONOWAŁA MAGDA GESSLER

  • Placek śliwkowy na kruchym spodzie z lodami cynamonowymi
  • Domowa szarlotka serwowana na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietanką
  • Lody waniliowe z gorącym musem malinowym i bitą śmietaną

EL TORO KUCHENNE REWOLUCJE W ŁODZI

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany