Składniki:
łyżeczka przyprawy uniwersalnej delikat
kostka bulionu cielęcego
słoik sosu pomidorowo-śmietanowego
500 g dowolnie wybranego makaronu
300 g mielonej cielęciny
jajko
duża marchewka
Przygotowanie:
Ugotuj makaron. Po zmieleniu cielęciny obierz marchew i drobno zetrzyj, a następnie dodaj do mięsa. Wymieszaj. Dodaj jajko i przyprawę uniwersalną delikat.
Uformuj ze zmielonego mięsa pulpety wielkości orzecha włoskiego. Gotowe włóż na moment do lodówki. Po schłodzeniu wrzuć je do pół litra gotującej się wody z bulionem cielęcym. Gotuj 5 minut, dodaj sos pomidorowo-śmietanowy, całość gotuj przez kolejnych 15 minut, delikatnie mieszając. Podawaj gorące.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Maciej Dowbor drży o swoją pracę w Polsacie?! Wyjawił nam prawdę o swoich KREDYTACH
- Rafał Mroczek tworzy wymarzony dom. Będzie kosztować krocie [TYLKO U NAS]
- Andrzej Zieliński pocałował brata po śmierci. To stało się potem. "Trudno uwierzyć"
- Tak NAPRAWDĘ wyglądają przedramiona 68-letniej Kwaśniewskiej! Tego nie da się ukryć