MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pulpeciki z makaronem w sosie pomidorowym na kolację

(aga)
Knorr
Czas przygotowania porcji dla czterech osób – ok. 30 minut

Składniki:
łyżeczka przyprawy uniwersalnej delikat
kostka bulionu cielęcego
słoik sosu pomidorowo-śmietanowego
500 g dowolnie wybranego makaronu
300 g mielonej cielęciny
jajko
duża marchewka

Przygotowanie:
Ugotuj makaron. Po zmieleniu cielęciny obierz marchew i drobno zetrzyj, a następnie dodaj do mięsa. Wymieszaj. Dodaj jajko i przyprawę uniwersalną delikat.
Uformuj ze zmielonego mięsa pulpety wielkości orzecha włoskiego. Gotowe włóż na moment do lodówki. Po schłodzeniu wrzuć je do pół litra gotującej się wody z bulionem cielęcym. Gotuj 5 minut, dodaj sos pomidorowo-śmietanowy, całość gotuj przez kolejnych 15 minut, delikatnie mieszając. Podawaj gorące.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany