Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przyszli kucharze gotują

(mj)
Absolwenci z Pabianic tuż przed egzaminem na kucharza małej gastronomii, który rozpoczął się po południu.
Absolwenci z Pabianic tuż przed egzaminem na kucharza małej gastronomii, który rozpoczął się po południu. paweł łacheta
Trwają egzaminy zawodowe dla kandydatów na kucharzy - absolwentów szkół zasadniczych.

W ośrodku egzaminacyjnym w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 przy ul. Sienkiewicza w Łodzi zdaje dziś młodzież z Zespołu Szkół nr 2 w Pabianicach, Ośrodka Szkolno-Wychowawczego przy ul. Drewnowskiej w Łodzi oraz ZSZ nr 4 w Łodzi.

Absolwenci z Pabianic tuż przed egzaminem na kucharza małej gastronomii, który rozpoczął się po południu.

- W czterech salach równolegle gotują po trzy osoby - mówi Małgorzata Gosławska, dyrektor ZSP 4. - W dwóch turach porannej i popołudniowej w ciągu jednego dnia możemy przeprowadzić więc egzaminy dla 24 osób. Egzaminy dla łącznie 114 absolwentów szkół łódzkich, pabianickich, zgierskich potrwają w tym ośrodku do 2 lipca. Wyniki dopiero na koniec sierpnia.
- Musiałam przygotować naleśniki z nadzieniem serowym i sosem waniliowym - zdradza po porannym egzaminie Patrycja Stelmasiak, reprezentująca łódzki "Gastronomik". - Jestem zadowolona, choć niestety naleśniki to moja pięta Achillesowa. Musiałam bardzo uważać, aby ich nie przypiec, ale je dopiec, by nie okazały się surowe!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany