Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Niezrównane jajka faszerowane szynką. Przygotuj przepis na szybką przekąskę na Wielkanoc. Twoi goście będą oczarowani smakiem

Anna Daniluk
Anna Daniluk
Katarzyna Puczyńska
Katarzyna Puczyńska
Wyjątkowa przekąska na wielkanocny stół. Zobacz, jak przygotować jajka faszerowane szynką. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Wyjątkowa przekąska na wielkanocny stół. Zobacz, jak przygotować jajka faszerowane szynką. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Na Wielkanoc warto sięgnąć po sprawdzone przepisy na jajka faszerowane. To idealna przekąska na święta, którą można zrobić w wielu smakach. Proponuję jajka faszerowane szynką. Są szybkie i proste do przygotowania. Doprawiam je m.in. szczypiorkiem i rzodkiewką. Koniecznie wypróbuj ten niezawodny przepis. Goście będą zachwyceni!

W skrócie:

Pyszne przekąski z jajek sprawdzą się między innymi na śniadanie wielkanocne. Mam dla ciebie szybki do przygotowania przepis na pyszne jajka faszerowane szynką. Dodaję do nich chrupiącą rzodkiewkę, wyrazisty szczypiorek oraz majonezi niewielką ilość ostrej musztardy. Taka przekąska z pewnością posmakuje każdemu i będzie pięknie prezentować się na świątecznym stole.

Jajka faszerowane szynką – przepis na Wielkanoc

Czas przygotowania: ok. 10 minut,
Liczba porcji: dla 5 osób.
Poziom trudności: łatwy.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo,
  • 6 plasterków szynki, np. wędzonej,
  • 5 rzodkiewek,
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy,
  • szczypta soli i pieprzu.

Jak zrobić jajka faszerowane szynką?

  1. Szynkę pokrój w małą kostkę.
  2. Szczypiorek i rzodkiewkę umyj i drobno posiekaj.
  3. Połącz wszystkie składniki w misce.
  4. Ugotowane na twardo i wystudzone jajka przekrój na pół, małą łyżeczką wyjmij żółtka.
  5. Żółtka pokrój i wymieszaj z szynką, rzodkiewką i szczypiorkiem.
  6. Dopraw nadzienie majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Wymieszaj.
  7. Tak przygotowanym farszem nadziewaj połówki jajek.
  8. Całość możesz udekorować szczypiorkiem i rzodkiewką.
Wyjątkowa przekąska na wielkanocny stół. Zobacz, jak przygotować jajka faszerowane szynką. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Niezrównane jajka faszerowane szynką. Przygotuj przepis na s...

Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni:

Akcesoria, które ułatwią Ci pracę w kuchni

Materiały promocyjne partnera
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kiełbaski zapiekane w cieście

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Niezrównane jajka faszerowane szynką. Przygotuj przepis na szybką przekąskę na Wielkanoc. Twoi goście będą oczarowani smakiem - Strona Kuchni

Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany