Składniki:
- 250 g makaronu gniazda wstążki,
- pierś kurczaka – 500 g,
- pęczek zielonych szparagów,
- 10 szt. pomidorków koktajlowych,
- świeży tymianek,
- łyżeczka słodniej papryki,
- dwie łyżki oliwy,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
JAK GOTOWAĆ SZPARAGI? ILE GOTOWAĆ SZPARAGI?
makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy do smaku i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Po umyciu szparagów odłamujemy końcówki. Podczas gotowania szparagi miękną od głowy, dlatego ustawiamy je w wysokim garnku luźno związane, tak aby główki wystawały ponad poziom wody, i gotujemy dwie – trzy minuty. Umyte pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na koniec wykładamy na talerz makaron, podsmażonego kurczaka oraz ugotowane szparagi. Całość dekorujemy pomidorkami, świeżym tymiankiem i doprawiamy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?