Przepis na szparagi w cieście francuskim z sosem tatarskim

(lb)
sfera pr
.

Składniki:

  • szparagi zielone (1 pęczek),
  • boczek wędzony parzony w plasterkach (na 3 szparagi 2 plastry),
  • olej (1 łyżka),
  • jajko (1 szt.),
  • sos tatarski,
  • gotowe ciasto francuskie (1 paczka).

JAK GOTOWAĆ SZPARAGI? ILE GOTOWAĆ SZPARAGI?
Wykonanie:
szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać do połowy. Zawinąć po trzy szparagi w podwójny plaster boczku, a następnie owinąć paskiem ciasta francuskiego.
Tak przygotowane szparagi ułożyć na blaszce lekko wysmarowanej olejem. Szparagi także posmarować olejem, a ciasto rozmąconym jajkiem.
Piec w temp. 200 st. C do momentu aż ciasto nabierze złotego koloru. Podawać z sosem tatarskim.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie