Dip czosnkowy
Składniki:
- 3 – 4 ząbki czosnku,
- łyżeczka musztardy,
- 2 łyżki majonezu,
- duży jogurt naturalny,
- 1 – 2 łyżeczki ziół świeżych lub suszonych,
- sól, pieprz.
Wykonanie:
obrać i rozgnieść czosnek, dodać musztardę, majonez i jogurt, zioła. Doprawić solą i pieprzem.
Dip pomidorowy
Składniki:
- 10 pomidorków koktajlowych,
- łyżka koncentratu pomidorowego,
- łyżka jogurtu lub śmietany,
- pół niedużej cebuli,
- ząbek czosnku,
- pęczek natki pietruszki.
Wykonanie:
obrać cebulę i czosnek, listki pietruszki, koncentrat pomidorowy, przekrojone na pół pomidorki wrzucić do blendera, doprawić solą i pieprzem.
Dip koperkowy
Składniki:
pęczek świeżego koperku,
3/4 kubka jogurtu,
2 łyżki śmietany,
sól, pieprz.
Wykonanie:
umyty i osuszony koperek drobno posiekać. Zmieszać jogurt ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, dodać koperek. Gotowy sos można na kilka godzin wstawić do lodówki, by się przegryzł.
Sosy podawać do wymoczonych filetów śledziowych.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji