Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na śledzie z dipami. Wyjątkowe śledzie, idealne na wigilijny stów. Jak zrobić śledzie z dipami? 23.12.20

(mr) (Ls)
polskapresse
Prosty przepis na wyjątkowe śledzie. Wystarczy wymoczone śledzie podawać z dipami.

Dip czosnkowy

Składniki:

  • 3 – 4 ząbki czosnku,
  • łyżeczka musztardy,
  • 2 łyżki majonezu,
  • duży jogurt naturalny,
  • 1 – 2 łyżeczki ziół świeżych lub suszonych,
  • sól, pieprz.

Wykonanie:
obrać i rozgnieść czosnek, dodać musztardę, majonez i jogurt, zioła. Doprawić solą i pieprzem.

Dip pomidorowy

Składniki:

  • 10 pomidorków koktajlowych,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • łyżka jogurtu lub śmietany,
  • pół niedużej cebuli,
  • ząbek czosnku,
  • pęczek natki pietruszki.

Wykonanie:
obrać cebulę i czosnek, listki pietruszki, koncentrat pomidorowy, przekrojone na pół pomidorki wrzucić do blendera, doprawić solą i pieprzem.

Dip koperkowy

Składniki:
pęczek świeżego koperku,
3/4 kubka jogurtu,
2 łyżki śmietany,
sól, pieprz.
Wykonanie:
umyty i osuszony koperek drobno posiekać. Zmieszać jogurt ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, dodać koperek. Gotowy sos można na kilka godzin wstawić do lodówki, by się przegryzł.

Sosy podawać do wymoczonych filetów śledziowych.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany