Składniki:
- jedno opakowanie sosu sałatkowego francuskiego
- 300 g makaronu typu świderki albo penne
- 12 czarnych oliwek
- 300 g mieszanki sałat (może być rukola, roszponka, endywia)
- 10 pomidorków cherry
- 2 jajka
- 1 łyżka kaparów (mogą być marynowane)
- 4 łyżki oliwy
- małe opakowanie (50 g) ulubionych kiełków (np. z lucerny, fasoli mung albo rzodkiewki)
Przygotowanie:
Sałaty umyj, podziel na mniejsze kawałki, osusz ręcznikiem papierowym. Pomidory pokrój na cząstki, oliwki na połówki. Jajka ugotuj na twardo, makaron gotuj do miękkości. Sos sałatkowy połącz z oliwą i dwiema łyżkami wody, dokładnie wymieszaj. Makaron odcedź, dodaj sos sałatkowy, pomidorki, oliwki, kapary i listki sałaty. Wszystko wymieszaj. Sałatkę wyłóż do salaterki, udekoruj ćwiartkami jajka i kiełkami. Podawaj od razu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"