Składniki:
- kapusta 1szt
- kasza gryczana 0,35kg
- grzyby suszone 0,25kg
- słonina 0,30kg
- mąka
- śmietana 30% ; 0,4ml
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Kapustę parzymy i oddzielamy liście. Kaszę gotujemy na półtwardo i studzimy. Grzyby zalewamy wrzątkiem i po namoczeniu kroimy na drobne kawałki. Słoninę topimy na skwarki. Łączymy kaszę, grzyby i stopioną słoninę ze skwarkami. Przyprawiamy i zawijamy w liście.
Obsmażamy zawinięte na złoto i wkładamy do dużego garnka. Zalewamy wodą spod grzybów i gotujemy do miękkości. Można dodać do gotowania kilka grzybów. Po ugotowaniu doprawiamy i dodajemy śmietanę rozrobioną z dwoma łyżeczkami mąki. Zagotować, jeść.
Czas gotowania
Gotujemy na średnim ogniu - minimum 25 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Komunie dzieci gwiazd są jak wesela. Najpierw ciało Chrystusa, potem DMUCHANY ZAMEK
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?