Składniki:
- 5 śliwek kalifornijskich
- 3 daktyle
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka wody
- szczypta soli (opcjonalnie)
- ¼ łyżeczki mielonych goździków
- 1 łyżeczka gorzkiego kakao
- ¼ łyżeczki mielonego kardamonu
- 75 g orzechów włoskich
- 90 g migdałów
- pestki dyni i łyżeczka dżemu lub puree z czerwonych owoców do dekoracji
Orzechy i migdały rozdrabniamy w malakserze, prawie na mąkę. Daktyle, śliwki, syrop klonowy i miód miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dodajemy łyżkę wody. Do masy śliwkowej dodajemy orzechy oraz pozostałe składniki i miksujemy, aż masa zacznie przypominać ciasto. Dzielimy na kulki wielkości orzecha włoskiego i formujemy palce, na każdy palec przy pomocy niewielkiej ilości puree owocowego, naklejamy pestkę dyni.
ROLNIK SZUKA ŻONY OSTATNI ODCINEK 30.10.16) KANDYDATKI W DOMACH ROLNIKÓW
Jak dojechać na łódzkie cmentarze? Wszystkich Świętych Łódź, 1 listopada utrudnienia [MAPKI]
1 LISTOPADA 2016 CZYNNE SKLEPY OTWARTE SKLEPY W ŚWIĘTO ZMARŁYCH
ŻYCZENIA NA OSIEMNASTKĘ
ŻYCZENIA NA 40 URODZINY
ŚREDNIA DŁUGOŚĆ PENISA...
Numery kierunkowe w Polsce
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?