Przed pracą lub szkołą do... "knajpy". Łodzianie coraz częściej jedzą śniadania w mieście

(JED)
Coraz więcej lokali gastronomicznych otwiera się po godz. 8 i serwuje śniadania. W menu kuszą bajgle, świeże bułki oraz jajka na rozmaite sposoby, twarożki, czy bardziej wyszukane składniki jak wędzony na różne sposoby łosoś, pieczone mięsa, pasty wielo warzywne, a wszystko to podane w stylu francuskich lub nowojorskich bistro jakich jeszcze do niedawna brakowało w naszym mieście.

Małe bistra i kafejki tego typu powstają przy ul. Piotrkowskiej i na osiedlach. A łodzianie chętnie je odwiedzają przed pracą lub szkołą. Zwłaszcza w weekendy lokale pękają w szwach. Wten sposób ludzie spędzają razem czas, a za niewielkie pieniądze mogą także smacznie i zdrowo zjeść i poplotkować przy porannej kawie, czy zdrowym koktajlu jogurtowym z owocami. Zestawy śniadaniowe kosztują w granicach 12-20 zł i są wydawane aż do lunchu.

Oto lista najpopularniejszych śniadaniowni:

  • Brednia (ul. Piotrkowska 86)
  • Spółdzielnia (Off Piotrkowska)
  • Agrafka (ul. Piotrkowska 90)
  • Przy Ulicy (Retkinia, Bałuty, Teofilów)
  • Szpulka (Manufaktura)

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie