Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kotlety z jajek...
fot. Fot. 123 RF

Potrawy z PRL, które jadaliśmy codziennie. Skusicie się teraz na takie dania? [PRZEPISY]

Kotlety z jajek
No cóż – nie jest to soczysty kotlet z kością, ani nawet tradycyjny mielony, ale w PRL jakoś trzeba było sobie radzić!

Składniki
6 jajek
1 mała bułka
1/2 szklanki mleka
cebula
zielenina
sól, pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Wykonanie
Bułkę zamoczyć w mleku, cebulę podsmażyć na tłuszczu. Ugotowane jaja zemleć w maszynce z bułką i podsmażoną cebulą, dodać surowe jajko, sól, pieprz oraz zieleniną i wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich w Buczkowie

Zobacz również

Majówka pod znakiem targów ogrodniczych. Zapraszamy na bytowski rynek

NOWE
Majówka pod znakiem targów ogrodniczych. Zapraszamy na bytowski rynek

Sukcesy uczniów II LO w Olimpiadzie Chemicznej i wojewódzkim konkursie o samorządzie

Sukcesy uczniów II LO w Olimpiadzie Chemicznej i wojewódzkim konkursie o samorządzie

Polecamy

Superkomputer dla SGMK

Superkomputer dla SGMK

Nagrody Futurist of The Year 2024 rozdane

Nagrody Futurist of The Year 2024 rozdane

Jak rynki zareagowały na odpowiedź Iranu? „Sytuacja nie wygląda dramatycznie"

Jak rynki zareagowały na odpowiedź Iranu? „Sytuacja nie wygląda dramatycznie"