Przed laty podłużne lody na patyku, śmietankowe lub śmietankowo-owocowe, w wersji luksusowej były oblane czekoladą. Trzeba było jeść je szybko, aby nie spadły z patyczka. Na szczęście były tanie, więc po chwili każdy mógł pozwolić sobie na kolejną porcję śmietankowego przysmaku. Producenci zachęcali Polaków: „Lody bambino jedz latem i zimą”.
Przez wiele lat bambino były jedynymi lodami na patyku dostępnymi w Polsce. Pod koniec lat 70. zachwyciliśmy się lodami włoskimi, a w kolejnych dekadach pojawiły się zachodnie koncerny z takimi smakami lodów i w takich kształtach, o jakich przez lata nawet nie mogliśmy marzyć.
Duże jest sexy! Sesja zdjęciowa w rozmiarze plus - ZOBACZ FILM
Dziś znudzeni zmrożonymi słodkościami, z których większość smakuje podobnie, chętniej wracamy do przysmaków sprzed lat. Lody bambino, jak się okazuje, nadal produkowane są ze świeżej śmietanki. Nie ma w nich olejów roślinnych ani dającej się wyczuć sztuczności. Są w czekoladzie, ale też śmietankowe z wiśniowym zawijasem po środku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Dni Gąsowskiego w "TTBZ" są policzone?! TAKĄ niespodziankę zgotowała mu produkcja!
- Grabowski, Zawodnik i Nowosielski zmniejszyli sobie żołądki. Ekspertka ostrzega
- Maja Rutkowski ZROBIŁA TO z premedytacją, teraz się tłumaczy. Okropne, co ją spotkało
- Była pięknością ze "Złotopolskich". Dziś Gabryjelska nie przypomina siebie | ZDJĘCIA