Przed laty podłużne lody na patyku, śmietankowe lub śmietankowo-owocowe, w wersji luksusowej były oblane czekoladą. Trzeba było jeść je szybko, aby nie spadły z patyczka. Na szczęście były tanie, więc po chwili każdy mógł pozwolić sobie na kolejną porcję śmietankowego przysmaku. Producenci zachęcali Polaków: „Lody bambino jedz latem i zimą”.
Przez wiele lat bambino były jedynymi lodami na patyku dostępnymi w Polsce. Pod koniec lat 70. zachwyciliśmy się lodami włoskimi, a w kolejnych dekadach pojawiły się zachodnie koncerny z takimi smakami lodów i w takich kształtach, o jakich przez lata nawet nie mogliśmy marzyć.
Duże jest sexy! Sesja zdjęciowa w rozmiarze plus - ZOBACZ FILM
Dziś znudzeni zmrożonymi słodkościami, z których większość smakuje podobnie, chętniej wracamy do przysmaków sprzed lat. Lody bambino, jak się okazuje, nadal produkowane są ze świeżej śmietanki. Nie ma w nich olejów roślinnych ani dającej się wyczuć sztuczności. Są w czekoladzie, ale też śmietankowe z wiśniowym zawijasem po środku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Andrzej Sołtysik dostał fuchę w TVP! Wiemy, z kim będzie pracował
- Piotr Gąsowski pokazuje w Polsacie drugą twarz?! Stroi fochy na młodszego kolegę
- Tak wygląda grób Krzysztofa Krawczyka tydzień przed rocznicą. Szczegół łamie serce
- Tak żyje po zwolnieniu z TVP. Dawno niewidziana Nowakowska przyłapana na mieście!