Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pod Złotym Aniołem Bolesławiec Kuchenne Rewolucje Gessler

(ls)
Pod Złotym Aniołem Bolesławiec Kuchenne Rewolucje Gessler
Pod Złotym Aniołem Bolesławiec Kuchenne Rewolucje Gessler Pod Złotym Aniołem
Pod adresem Rynek 29 w miejscowości Bolesławiec mieści się Restauracja Pod Złotym Aniołem - to kolejny punkt kulinarnych wypraw Magdy Gessler wraz z ekipą filmowców programu Kuchenne Rewolucje. Jak przebiegły zmiany Pod Złotym Aniołem? Jak prezentuje się dziś menu restauracji? I jakie robi ono wrażenie na klientach? Czy opinie gości są pozytywne?

Pod Złotym Aniołem Bolesławiec Kuchenne Rewolucje Gessler

"Powracamy do Was drodzy Goście w nieco odmienionej formie i nową ofertą, która ma za zadanie zaspokoić nawet tych najbardziej wybrednych z Was. To zaledwie namiastka tego, co zmieniliśmy, zapraszamy do sprawdzenia i ocenienia Nas osobiście!"-taki komunikat pojawił się na stronie restauracji Pod Złotym Aniołem w Bolesławcu, czyli miejsca, do którego dotarła Magda Gessler podczas Kuchennych Rewolucji. Przed wizytą Magdy Gessler Pod Złotym Aniołem nie była chętnie odwiedzanym miejscem, że mieszkających w Bolesławcu ludzi oraz turystów. Choć wnętrze lokalu prezentowało się całkiem nieźle, restauracja świeciła pustkami, pracownicy zwyczajnie się nudzili a właściciel liczył straty...

Pod Złotym Aniołem Bolesławiec Kuchenne Rewolucje Gessler

Jak jest historia restauracji Pod Złotym Aniołem, która mieści się w zabytkowej kamienicy "Pod Złotym Aniołem". Od dwóch dekad lat właścicielką lokalu jest pani Barbara. Nie jest jednak ona odosobniona w interesie, bo pomaga jej brat - kucharz bez doświadczenia. Pani Basia pamięta dobre czasy restauracji Pod Złotym Aniołem. Niegdyś zbierały się tam tłumy, a dziś stoliki stoją zakurzone i nie słychać gwaru gości. Od dwóch lat przynosi same straty.
Nic zatem dziwnego, że właściciela lokalu Pod Złotym Aniołem czuje się zmęczona, brakuje jej wigoru i zapału do pracy. Być może zmotywuje ją ekipa filmowców Kuchennych Rewolucji pod przewodnictwem Magdy Gessler?

Zobacz też: Czego jeszcze -zdaniem Magdy Gessler -musimy się nauczyć? [źródło: x-news]

Pod Złotym Aniołem Bolesławiec Kuchenne Rewolucje Gessler

Gdy w Restauracji Pod Złotym Aniołem w Bolesławcu pojawiła się Magda Gessler, atmosfera w lokalu zrobiła się dość poważna. Pracownicy byli zestresowani, a właścicielka lokalu obawiała się krytyki. Oczywiście nie obyło się bez krytyki.... Potrawy zaserwowane przez rodzinnego kucharza nie przypadły restauratorce do gustu. Nie było smacznie. Magda Gessler zajrzała także do kuchennych szuflad, pod stoły i do piekarnika.

Pod Złotym Aniołem Bolesławiec Kuchenne Rewolucje Gessler

Dopatrzyła się szeregu mankamentów i niedopatrzeń, za które odpowiedzialni są pracownicy kucharz i właścicielka. Nie było jednak na tyle źle, żeby nie można było tego zmienić. Najwięcej zmian trzeba było wprowadzić w menu Pod Złotym Aniołem. Pokazać kucharzowi jak sie gotuje i nauczyć podstawowych przepisów, bo jak się okazało, wszystkim po kolei brakowało podstawowej wiedzy o serwowanych daniach.

Pod Złotym Aniołem Bolesławiec Kuchenne Rewolucje Gessler

Wprowadzamy znane wszystkim dania, ale zapoznajemy naszych Gości również z nowościami, bądź tym, co znali pod inną nazwą - zapowiada właścicielka na stronie na facebooku. Zatem w nowej restauracji można spodziewać się nie tylko miany wnętrza -odświeżenia ścian, nowych nakryć na masywnych stołach i nastrojowego oświetlenia. Zniknęła z sali koszmarna lodówka z deserami.Pod Złotym Aniołem nabrało klimatu piwniczego i kameralnego. Ściany pomalowane zostały na kolor ceglany, odsłonięto piękną drewnianą podłogę. A całości dopełniają zdjęcia dawnego Bolesławca oraz wszechobecne instrumenty.

Pod Złotym Aniołem Bolesławiec Kuchenne Rewolucje Gessler

Wnętrze pomimo iż jest ciemne, jest miłe, klimatyczne i przyjemnie spędza się w nim czas. A co można znaleźć w menu Pod Złotym Aniołem w Bolesławcu? Dania z kuchni regionalnej w nowej odsłonie. Przy wejściu do restauracji gości wita pomalowany na złoto Aniołek-symbol restauracji. Daniem Głównym zaserwowanym na kolacji z Magdą Gessler było - śląskie niebo, czyli jedno z dań tego regionu.

Pod Złotym Aniołem Bolesławiec Kuchenne Rewolucje Gessler

Po wizycie Magdy Gessler menu Pod Złotym Aniołem zmieniło się. Może tu przyjść na obiad, kolacje i deser. Gdy nie będziemy głodni w Pod Złotym Aniołem można napić sie kawy. Oto dania serwowane w restauracji: Bruschetta
Carpaccio wołowe
Sałatka z kurczakiem
Pieczeń ze schabu w sosie własnym z ziemniaczkami i kiszoną kapustą (22 zł)
rosół z trzech rodzajów drobiu : kaczki, indyka i kury z domowym makaronem
barszczyk na zakwasie w towarzystwie apetycznych "uszek"

Pod Złotym Aniołem Bolesławiec Kuchenne Rewolucje Gessler

-Obsługa słaba strasznie, a kurczak wysuszony na wiór... coś słabe te rewolucje- twierdzi jedna z klientek Pod Złotym Aniołem.

-Mnie bardzo podoba się wystrój wnętrza restauracji. menu jest bardzo estetyczne, a dania całkiem smakowite. -mówi Krzysztof, mieszkaniec Bolesławca.

Pod Złotym Aniołem Bolesławiec Kuchenne Rewolucje Gessler

"Niecodzienna przekąska zawitała do naszego menu przynosząc ze sobą zapach nadchodzącej wiosny.
Zapraszamy na skosztowanie pysznej sałatki jarzynowej już od dziś!"-zapraszają w ostatnim wpisie na fb właściciele restauracji.

Pod Złotym Aniołem Bolesławiec Kuchenne Rewolucje Gessler

Kuchenne Rewolucje to program, który powstał na licencji brytyjskiego formatu „Kitchen Nightmares" Przemian jednak nie dokonuje Gordon Ramsay tylko Magda Gessler. Angielski program emitowany od 2004 roku odniósł ogromny sukces, a Ramsay ma swoje programy zarówno w Europie i USA, w ponad stu krajach na całym świecie. Producenci zaczęli szukać rodzimych restauratorów, którzy będą ratować podupadające restauracje w kraju. W Polsce trafiło na Magdę Gessler.

Syrenka Ustka Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler [menu]

Magda Gessler

Magda Gessler ma 62 lata, jest specjalistką i autorytetem w swojej branży. Jest właścicielką kilkunastu restauracji. Jest jurorką polskiej edycji MasterChef (obydwa emitowane przez kanał TVN)oraz redaktor naczelną serwisu SmakiZycia.pl.
W czerwcu 2005 ukazała się jej książka Kuchnia moja pasja, a w październiku 2007 Kocham gotować – Magdy Gessler przepis na życie. Zaprojektowała również własną kolekcję obrusów i serwet dla Fabryki Lnu Żyrardów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany