Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

POD GOŁĄBKIEM RZESZÓW [MENU, CENY, OPINIE] PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

(ls)
TAK ZMIENIŁA SIĘ RESTAURACJA PABLO PICASSO. POD GOŁĄBKIEM WYGLĄDA BARDZO PRZYTULNIE
TAK ZMIENIŁA SIĘ RESTAURACJA PABLO PICASSO. POD GOŁĄBKIEM WYGLĄDA BARDZO PRZYTULNIE POD GOŁĄBKIEM/FACEBOOK
POD GOŁĄBKIEM - tak brzmi nowa nazwa lokalu przy ul. Kilińskiego w Rzeszowie, w którym Magda Gessler przeprowadziła Kuchenne Rewolucje. Dawne Pablo Picasso (bo tak nazywała się restauracja przed rewolucją) zmieniło się nie do poznania. Znana restauratorka całkowicie przeobraziła to miejsce. Pod Gołąbkiem ma nowy wystrój - na kanapach pojawiły się nakrycia w ciepłych kolorach, a ze ścian zniknęły toporne kinkiety i obrazy. Najwięcej zmian jednak nastąpiło w MENU Pod Gołąbkiem. Czy takie oblicze restauracji podoba się gościom? Jakie są OPINIE gości o tym miejscu?

POD GOŁĄBKIEM RZESZÓW PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

Nowy wystrój wnętrz w Restauracji Pod Gołąbkiem najlepiej ocenić własnym okiem. Podobnie jak potrawy serwowane w lokalu - najlepiej je spróbować i sprawdzić, czy warto odwiedzić tę restaurację jeszcze raz. Wiadomo, że goście dawnego Pablo Picasso nie zjedzą tego do wcześniej. Z Menu zniknęły meksykańskie dania, pizza i makarony. Po Kuchennych Rewolucjach królem Pod Gołąbkiem jest... gołąbek. W różnych wersjach i wydaniach.

KUCHENNE REWOLUCJE W INNYCH RESTAURACJACH- ZOBACZ WIĘCEJ

FU FU (PHÚC PHÚC) LUBARTÓW [MENU, CENY, OPINIE]

  • Prozlak z pastą z bryndzy ( z pomidorkiem koktajlowym, świeżą pietruszką i papryką) w cenie 13 zł
  • Zupa ziemniaczana ( z chipsem z bekonu, skwarkami i świeżą dymką) w cenie 12 zł
  • Gołąbkowy talerz (gołąbek z pęczakiem i grzybami w sosie grzybowym, gołąbek z baraniną i ryżem w sosie pomidorowym, gołąbek z ziemniakami w sosie beszamelowym) w cenie 18 zł
  • Gołąbki z baraniną ( z ryżem i sosem pomidorowym)w cenie 18 zł
  • Pieczony prosiak (z pierogami, z jabłkiem i cynamonem w sosie własnym) w cenie 26 zł

POD GOŁĄBKIEM RZESZÓW MENU CENY

PRZYSTAWKI

  • Zapiekanka z wędzona makrelą i pomidorem w cenie 17 zł
  • Wędzony ser w panierce w cenie 18 zł
  • Marynowane moskaliki w cenie 17 zł
  • Kurczak Parfait w cenie 18 zł
  • Carpaccio wołowe w sosie ostrym w cenie 25 zł

ZUPY

  • rosół w cenie 10 zł
  • flaczki wołowe w cenie 14 zł
  • żurek z wędzonką i grzybami w cenie 14 zł

DANIA GŁÓWNE

  • Kotlet schabowy z kością (z puree ziemniaczanym)w cenie 23 zł
  • Pieczona golonka w piwie i z warzywami (z ziemniakami) w cenie 25 zł
  • Zrazy wołowe w sosie własnym (z kluskami i modra kapustą)w cenie 23 zł
  • Kurczak supreme (z pieczonymi ziemniakami) w cenie 23 zł
  • Zapiekany filet z łososia pod ziołową kruszonką (podany na szpinaku i z ryżem) w cenie 26 zł

RZESZÓW: POD GOŁĄBKIEM - CO W MENU?

SAŁATKI

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem w cenie 18 zł
  • Sałatka z wędzonym łososiem w cenie 19 zł
  • Sałatka z kabanosem, serem w cenie 18 zł

POZOSTAŁE DANIA

  • Placki ziemniaczane z wołowym gulaszem w cenie 16 zł
  • Placki ziemniaczane ze śmietaną w cenie 12 zł
  • Pierogi ze słodką kapustą i twarogiem/ pierogi ruskie/ pierogi z kaszanką i ziemniakami w cenie 12 zł

POD GOŁĄBKIEM RZESZÓW PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [OPINIE]

- Oby szybko wróciły stare dania!Od czterech lat chodziliśmy do Pablo Picasso, a teraz, po zmianie, czekamy na powrót tego, co było najlepsze! Quesadilla, burrito, asteca, pizza, potato skins, texas burger! - mówi pani Ewa, która odwiedziła restaurację Pod Gołąbkiem w RZESZOWIE.

Nie tylko pani Ewa tęskni za dawnymi potrawami. Czy właściciel ulegnie i wróci do dawnego menu?

-Kapusta twarda, wysuszona (gołym okiem widać, że odgrzewane w mikrofali). Smak gołąbka z ziemniakami zabity dużą ilością kiszonej kapusty. Najsmaczniejszy okazał się gołąbek z grzybami z pęczakiem. Ogólnie obsługa bardzo miła. Krótki czas oczekiwania na posiłek mimo całej sali ludzi - dzieli się z nami swoją opinią pani Natalia.

EL TORO KUCHENNE REWOLUCJE W ŁODZI. Czy Magda Gessler rzucała talerzami?


Jedzenie pycha! Kolejne udane Kuchenne Rewolucje

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany