W ubiegłym tygodniu kucharze przygotowali dania kuchni arabskiej, w ten weekend na gości czekać będą potrawy kuchni francuskiej.
- W tym tygodniu goście będą mogli spróbować crostini z brie i żurawiną w czerwonym winie, opcjonalnie z tapenadą i pomidorami lub z serem kozim, ziołami, oliwą i skórką z cytryny – wylicza Asia Banad, odpowiedzialna za przygotowanie bufetu Book & Cook. – Będą też tarty z grillowanymi warzywami po prowansalsku, pissaladieres z karmelizowaną cebulą i anchovies, gourges (ptysie słone) z gruyerem i nadzieniem serowo-łososiowym, wołowina po burgundzku, crepe suzette, tarta czekoladowa.
Dobremu jedzeniu towarzyszyć ma muzyka grana na żywo lub miksowana przez łódzkich Dj-ów.
Zasada płacisz raz, jesz ile chcesz obowiązuje w weekendy (piątek i sobota) od godz. 19.
W strefie Piotrkowska 217 z kolei od piątku (4 sierpnia) do niedzieli będzie można spróbować dań kuchni śródziemnomorskiej.
Restauracje przygotują tematyczne dania festiwalowe (dania z udziałem niespotykanych ryb, skorupiaków i owoców morza) w cenie 15-20 zł za porcję degustacyjną.
Festiwal rusza dziś o godz. 15, w sobotę i niedzielę od godz. 12.
W sobotę 5 sierpnia można wybrać się na imprezę do dawnego Bagdadu, lokalu przy ul. Jaracza 45. Od godz. 20 zaplanowano tam garden party z muzyką serwowaną przez dj Mono i dj Matyza.
Jeszcze dziś na łódzkich fanów kina czeka kino plenerowe w EC1 (ul. Targowa 1/3). Tym razem zostanie pokazany film "Turysta" w reż Ruben Östlunda.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?