Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pierogowa szkoła dla studentów z zagranicy [zdjęcia]

pij
Piętnaścioro zagranicznych studentów Uniwersytetu Łódzkiego z Azerbejdżanu, Brazylii, Chin,Ekwadoru, Gruzji, Hiszpanii, Kazachstanu, Kolumbii, Rosji, Turcji i Ukrainy zgłębiało od podstaw tajniki wyrobu... polskich pierogów.

Warsztaty pierogowe zorganizowali dla nich właściciele sieci barów bistro Rajskie Jadło, których do takiej nietypowej lekcji polskości zainspirowała wystawa University Diversity (Różnorodny Uniwersytet) przedstawiająca portrety studentów innych nacji.
– Po raz pierwszy próbowałam pierogów właśnie w Polsce – przyznaje Tamara Tokolova z Ukrainy. – Kuchnia polska jest dość podobna do ukraińskiej, ale różni nas użycie wielu produktów, na przykład kiszonej kapusty, która w pierogach jest dla mnie czymś niezwykłym.

WYNIKI LOTTO 22.04.17
GAR NA GAZIE GŁOGÓWEK [MENU, CENY, OPINIE] PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
UCHO PREZESA 13 NA YOUTUBE KTO ODWIEDZI PREZESA W 13 ODCINKU?
AGENT GWIAZDY 2 KTO ODPADŁ Z ODCINKA 11.04.17? KTO JEST AGENTEM?

ZOBACZ FILM

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany