Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pieczona pierś z kurczaka z duszonym jarmużem i sosem czosnkowym [PRZEPIS]

(lb)
pr sfera
Nie macie pomysłu na dzisiejszy lub weekendowy obiadek? Polecamy sprawdzony przepis na pyszną pieczona pierś z kurczaka z duszonym jarmużem i sosem czosnkowym. Spróbujcie nowych smaków.

Składniki: filet z kurczaka bez skóry - 4 sztuki po ok. 150 g, 5-6 liści jarmużu, 1 łyżka masła, olej, 4 łyżki sosu czosnkowego marki Tarsmak, sól, papryka słodka, pieprz do smaku.

Wykonanie: filety z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, papryką i odstawić do lodówki na godzinę. Następnie natłuścić olejem i upiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku (200°C, ok. 35-40 min). Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę pokroić w dużą kostkę. Doprawić odrobiną soli i poddusić na wolnym ogniu na maśle do miękkości. Na koniec dodać 4 łyżki sosu czosnkowego marki Tarsmak i wymieszać. Pieczoną pierś z duszonym jarmużem podawać jako danie główne z podsmażanymi ziemniakami lub innymi dodatkami.

ZOBACZ TEŻ FILM Przywiązali kobietę do łóżka i pobili na śmierć. Chcieli wypędzić z niej demona (napisy) (autor DE RTL TV/x-news)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany