PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI [PRZEPIS] POTRAWY NA WIGILIĘ, PASZTECIKI Z KAPUSTĄ

(ww)
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI TO DOSKONAŁA POTRAWA NA WIGILIJNY STÓŁ. SZCZEGÓLNIE JEŚLI DODAMY CZERWONEGO BARSZCZU DO PASZTECIKÓW Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

TUTAJ ZNAJDZIESZ INNE POTRAWY NA WIGILIĘ - KLIKNIJ

[przepis na Paszteciki z kapustą i pieczarkami]
W wielu domach na Wigilię gospodynie zaczynają rozmyślać co by tu tradycyjnego podać na stół. Na pewno jedną z podstawowych i tradycyjnych potraw są paszteciki z kapustą i pieczarkami.

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI PRZEPIS
Składniki, które będą nam potrzebne do zrobienia smacznych Pasztecików z kapustą.
Do zrobienia pasztecików potrzebujemy: cztery szklanki mąki pszennej, drożdże (około 60 g), 250 g margaryny, dwa jajeczka, dwie łyżki cukru, szczypta soli.
Na farsz potrzebować będziemy 500 g kapusty kiszonej, pół kilo pieczarek, dwie cebulki, paprykę i pieprz.

JAK ZROBIĆ PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI?
Siekamy margarynę, dodajemy mąkę, a następnie drożdże z cukrem. Do tego dodajemy jajka, sól, wyrabiamy ciasto. Po skończeniu wkładamy je do lodówki. Czas w lodówce około 30 minut.
Cebulę i pieczarki kroimy na drobno. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy. Można od razu doprawić.
Ciasto wyjmujemy z lodówki, dzielimy na 4 części, każdą rozwałkować. Kapustę pokroić i przepłukać wodą.
Nakładamy farsz wzdłuż dłuższego boku i zawijamy w rulonik. Kroimy roladkę na pięciocentymetrowe kawałki. Smarujemy każdy kawałek jajkiem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 15 minut aż złapią ładny kolorek. Można jej jeść z barszczem czerwonym.

Kolejka gigant po karpie:

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

J
Ja
To już nawet przepisy kulinarne kodujecie? Na szczęście przepis znam, paszteciki z kapustą i pieczarkami już zrobiłam do barszczyku czerwonego, a poza tym jest tego mnóstwo na innych stronach internetowych, gdzie nie potrzeba kupować abonamentu. Nie widzę zatem sensu zaglądania na stronę Expressu Ilustrowanego. Pa!
Dodaj ogłoszenie