1 LISTOPADA 2016 CZYNNE SKLEPY OTWARTE
Papryka jest nie tylko kolorowa, smaczna, niskokaloryczna i zdrowa. Warto spożywać ją ze względu na wysoką zawartość witaminy C oraz magnezu. Podobnie jak dynia i marchew, zawiera beta-karoten, a dodatkowo chroni przed chorobami układu krążenia, działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Co ważne o tej porze roku, wzmacnia także układ odpornościowy. Na jej bazie możemy przygotować wiele smacznych i oryginalnych potraw. Jest idealnym dodatkiem do sałatek, rozgrzewających zup lub zapiekanek. Jesienią na rynku znajdziemy wiele odmian papryk, które można wykorzystać np. jako sos do pieczonego kurczaka. Wystarczy posiekać w kostkę paprykę, cebulę, czosnek oraz pomidory i z dodatkiem octu, oliwy i przypraw zalać kurczaka w żaroodpornym naczyniu w piekarniku (nagrzanym do temp. 200 st. C). Piec należy przez godzinę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Ksiądz ze "Złotopolskich" wybrał sutannę, bo kochał się w mężczyźnie?!
- Porwała Mateuszka w "M jak Miłość". Nieznana historia Joanny Kasperskiej
- Aktorka Lena Góra prawie pokazała widowni obnażony dekolt! To działo się na scenie
- Maffashion i Michał mają wspólne plany po "TzG". To sporo mówi o ich relacji