18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Paolo Cozza gotował w Manufakturze [zdjęcia]

(izj)
Spaghetti z sosem ragu (w Polsce znany pod nazwą - sos boloński) gotował w sobotę na rynku Manufaktury pochodzący z Mediolanu Paolo Cozza, który popularność zdobył przede wszystkim dzięki programowi "Europa da się lubić". Włoch gotował w ramach odbywającego się w Łodzi Festiwalu Dobrego Smaku.

Paolo w Polsce mieszka od osiemnastu lat. Do wielu kulinarnych zwyczajów typowych dla Polski zdążył się już przyzwyczaić. Do niektórych cały czas się jeszcze przekonuje.

- Na początku mojego pobytu w Polsce nie mogłem kompletnie zrozumieć, dlaczego wy tak często jecie zupy - wspomina. - We Włoszech zupy podaje się tylko i wyłącznie chorym, i to takim umierającym. Nie byłem w stanie pojąć, dlaczego ja, całkowicie zdrowy, miałbym je jeść? Teraz się już to zmieniło. Chętnie jadam żurek lub barszcz czerwony. Nie znoszę tylko flaków.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany