1 z 11
Paluchy drożdżowe na słono
Pyszne drożdżowe paluchy to idealna przekąska na imprezę. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 11
Paluchy drożdżowe na słono. Przygotowanie
Paluchy drożdżowe to pyszna przekąska. Proponuję doprawić je pysznym serkiem, czosnkiem i grubą solą. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, ale warto poczekać aż ciasto nieco podrośnie przed pieczeniem.
3 z 11
Paluchy drożdżowe na słono. Krok 1
Wymieszaj drożdże z cukrem i mlekiem, odstaw na 10 minut. Na desce lub stolnicy posiekaj mąkę z masłem, dodaj żółtka, sól, śmietanę i drożdże.
4 z 11
Paluchy drożdżowe na słono. Krok 2
Zagnieć ciasto, przykryj np. folią spożywczą i odstaw na 30 minut. W miseczce wymieszaj serek z czosnkiem granulowanym i odrobiną czosnku niedźwiedziego.