Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Kto będzie rządził w powiecie prudnickim? Wszystko już wiadomo

Kto będzie rządził w powiecie prudnickim? Wszystko już wiadomo

Świątek na okładce magazynu „Elle” gra w „czerwone i czarne” [ZDJECIA]

Świątek na okładce magazynu „Elle” gra w „czerwone i czarne” [ZDJECIA]

Polecamy

Klasyfikacja asyst w Ekstraklasie. Domański tuż za Grosickim

Klasyfikacja asyst w Ekstraklasie. Domański tuż za Grosickim

Trzy Polki na podium w turnieju Grand Slam w Duszanbe. Igrzyska coraz bliżej!

Trzy Polki na podium w turnieju Grand Slam w Duszanbe. Igrzyska coraz bliżej!

Ostatnia szansa kajakarzy na wywalczenie biletu do Paryża. Kto wystartuje w Szeged?

Ostatnia szansa kajakarzy na wywalczenie biletu do Paryża. Kto wystartuje w Szeged?