5/8
Pamiętaj, by nakłuć ciasto widelcem, by spód rósł i piekł...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy. Krok 4

Pamiętaj, by nakłuć ciasto widelcem, by spód rósł i piekł się równo. Piecz mazurka ok. 20 min w 180 stopniach.

6/8
Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy. Krok 5

Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym dżemem oraz posmaruj je masą kajmakową - jeśli masa jest bardzo twarda i trudno ją rozsmarować, to przełóż ją do garnka i lekko podgrzej na małym ogniu. Udekoruj mazurek według uznania, np. bakaliami i kandyzowanymi owocami.

7/8
Możesz polać mazurek także rozpuszczoną czekoladą....
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy. Krok 6

Możesz polać mazurek także rozpuszczoną czekoladą. Smacznego!

8/8
Mazurek kajmakowy
fot. Getty Images/ zdjęcie ilustracyjne

Mazurek kajmakowy

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na shownews.pl

Polecamy

Bolesna porażka widzewiaków w Grodzisku Wielkopolskim ZOBACZ ZDJĘCIA

Bolesna porażka widzewiaków w Grodzisku Wielkopolskim ZOBACZ ZDJĘCIA

Tak zmieniła się Łódź! Te miejsca nie wyglądają już tak samo. Zobacz ZDJĘCIA

Tak zmieniła się Łódź! Te miejsca nie wyglądają już tak samo. Zobacz ZDJĘCIA

Piłkarzom Widzewa marzy się czwarte wyjazdowe zwycięstwo

Piłkarzom Widzewa marzy się czwarte wyjazdowe zwycięstwo

Zobacz również

Upalna i słoneczna niedziela na Stawach Stefańskiego w Łodzi. Co dalej w pogodzie?

Upalna i słoneczna niedziela na Stawach Stefańskiego w Łodzi. Co dalej w pogodzie?

Karolina Kowalkiewicz pokonana podczas UFC w Rio de Janeiro

Karolina Kowalkiewicz pokonana podczas UFC w Rio de Janeiro