5/11
Kremówka bez pieczenia na herbatnikach. Krok 4
Jak tylko mleko się zagotuje, dodaj wymieszaną masę. By krem nie miał grudek, możesz przelać masę do mleka przez gęste sitko. Następnie doprowadź całość do wrzenia i gotuj ciągle mieszając przez ok. 2 minuty. Gotową masę budyniową przestudź, raz na jakiś czas mieszając. Możesz także przykryć ją folią spożywczą tak, by folia dotykała powierzchni masy – dzięki temu nie będzie twardego wierzchu.
6/11
Kremówka bez pieczenia na herbatnikach. Krok 5
Na koniec utrzyj miękkie masło, dodając po łyżce budyniową masę, aż całość połączy się na gładki krem.
7/11
Kremówka bez pieczenia na herbatnikach. Krok 6
W blaszce lub naczyniu ułóż herbatniki. Wylej na nie krem. Na wierzchu znów ułóż warstwę herbatników. Gotową kremówkę schowaj do lodówki na ok. godzinę, by dobrze się schłodziła.
8/11
Kremówka bez pieczenia na herbatnikach. Krok 7
Przed podaniem posyp kremówkę odrobiną cukru pudru dla dekoracji.