Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nowe smaki, spotkania przy stole - zaczął się Restaurant Week. Gdzie się wybrać w Łodzi

Magdalena Jach
Magdalena Jach
Nowe smaki, spotkania przy stole - zaczął się Restaurant Week. Trwa do 26 września. Gdzie się wybrać w Łodzi?

Nowe smaki, spotkania przy stole - zaczął się Restaurant Week.
Sprawdź, gdzie się wybrać w Łodzi!

Mimo trudnego roku scena restauracyjna dynamicznie się rozwija, a szefowie powrócili z nową energią, jeszcze większą pasją do gotowania i pomysłami na apetyczne dania. Przygotowali trzydaniowe propozycje, dostępne tylko podczas Restaurant Week, który trwa do 26 września.
Rezerwacje trwają w aplikacji https://app.rclb.pl i na https://RestaurantWeek.pl.

W cenie 59 zł, na wszystkich gości czeka 3-daniowe menu oraz festiwalowy koktajl. Tegoroczna edycja Festiwalu Najlepszych Restauracji sprawi, że z pewnością ominie Cię jesienna chandra i to nie przez czekoladę, a doskonałe potrawy #SpozaKarty od najlepszych szefów kuchni.
Które restauracje odwiedzić podczas Restaurant Week w Łodzi? Oto wybrane przykłady:

• W restauracji Heksagon znajdziesz autorskie menu i oryginalne połączenia smakowe, czeka na Ciebie między innymi: Antrykot argentyński grillowany na węglu kokosowym, podawany z pyzą, pieczoną cebulą z dojrzewającym 12-miesięcznym serem i esencjonalnym wywarem z żeberek

• W Taki Pan Pstrąg odkryj unikalne dania inspirowane sezonowymi warzywami. Chef kuchni przygotował między innymi : Pierś kaczki smażona z pieprzem syczuańskim, fondant z dyni, purée z dyni, marynowana dynia i buraczek

• W restauracji Bagatela w KolumnaPark *** Hotel & Restauracja odkryj m.in. super przystawkę : Kurki w wermucie, tostowany jarmuż, ser bursztyn

• W Pub & Restauracja "W Sercu Łodzi" zjesz figę w cieście filo z rukolą, karmelizowanymi wiśniami i serkiem ricotta oraz pieczoną gruszkę z musem z koziego sera marynowaną w pomarańczach. Menu roślinne polecane jest przez redakcję NOIZZ.pl.

W Łodzi w Festiwalu biorą udział 23 restauracje, a każda z nich przygotowała dla swoich Gości oryginalne propozycje #SpozaKarty,które znajdziecie na stronie www.restaurantweek.pl

Jesiennej edycji Restaurant Week towarzyszy kampania: #FoodMustGoOn!, której celem jest wsparcie dla przetrwania niezależnej sceny restauracyjnej w warunkach powracających lockdownów. Jej ogólnopolski zasięg przypomina gościom, że idąc na wrześniowy Festiwal nie tylko wesprą restauracje, ale też pozwolą im m.in. zebrać środki zapasowe na wypadek zamknięcia. To kolejne działania RestaurantClub (organizator Festiwalu) na rzecz ocalenia lokalnych niezależnych restauracji. Dzięki “Karcie Higieny”, która jest jednym z filarów Restaurant Weeka, RestaurantClub chce podkreślić pełną gotowość restauracji na bezpieczne i zgodne z wytycznymi sanitarno-epidemiologicznymi przyjmowanie Gości.

Miejsca można już rezerwować za pośrednictwem aplikacji https://app.rclb.pl oraz na stronie https://RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany