Nowe miejsce na kulinarnej mapie Łodzi - Yellow w zmienionej odsłonie
Nowe Yellow wzbogaciło się o kartę przystawek. Mogą stać się gwoździem programu – do wyboru tatar z boczniaków (vegan), portobello faszerowane bakłażanem, papryką, kaszą i serem cheddar (wege), sałatka z ogórka, glonów wakame i roszponki (vegan) oraz bowl: marynowane tofu, kapusta pak choi, kiełki fasoli, marchew, pęczak (vegan). Na gwiazdę wśród przystawek wyrastają jednak jaja przepiórcze marynowane w soku z kiszonych buraków w cukiniowym gniazdku na piwno-chrzanowym sosie majonezowym.
Lunche serwowane są od 12:00 do 16:00 lub do ostatniej porcji. Na bank będzie znikać szybko zupa z pieczonej dyni i kurek (vegan), pierogi z wędzonym twarogiem, ziemniakami, karmelizowaną cebulą i sosem śliwkowym (vegan), dyniowe risotto z tofu marynowanym w jałowcu (vegan). W karcie głównych dań znajdziemy wegańskiego burgera z boczniaka, z sałatą, piklami i słodko-pikantnym sosem Yellow (vegan) oraz gnocchi z leśnymi grzybami i chutneyem jarzębinowym (wege).
>>>