Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nowe lokale przy ul. Piotrkowskiej i w okolicach. Krewetki, kuchnia wegańska, lody i coś na szybko

(pij)
Jeszcze tego lata otwarcie zapowiedziało Koku Sushi (ul. Piotrkowska 123). Coraz atrakcyjniejszy pod względem oferty gastronomii staje się odcinek ul. Piotrkowskiej położony od placu Wolności do ul Jaracza. Po "Zakładzie" i "Pittu Pittu", wkrótce w okolicy zaczną funkcjonować także "Shrimp House" (kolejna krewetkarnia zapowiadana przy ul. Piotrkowskiej 16) oraz Gruzińskie Bistro (ul. Piotrkowska 10). Zobacz też:Kiedy FINAŁ MUNDIALU? Kto gra w finale MŚ 2018?
Jeszcze tego lata otwarcie zapowiedziało Koku Sushi (ul. Piotrkowska 123). Coraz atrakcyjniejszy pod względem oferty gastronomii staje się odcinek ul. Piotrkowskiej położony od placu Wolności do ul Jaracza. Po "Zakładzie" i "Pittu Pittu", wkrótce w okolicy zaczną funkcjonować także "Shrimp House" (kolejna krewetkarnia zapowiadana przy ul. Piotrkowskiej 16) oraz Gruzińskie Bistro (ul. Piotrkowska 10). Zobacz też:Kiedy FINAŁ MUNDIALU? Kto gra w finale MŚ 2018? Łódzkie Centrum Wydarzeń
Nieustannie zmienia się oferta gastronomiczna ul. Piotrkowskiej. Nowością na „Pietrynie” jest działająca od niespełna tygodnia „Krewetka” (ul. Piotrkowska 82), specjalizująca się w daniach z tych skorupiaków. Jej założyciel, Bülent Podbicanin, Serb z pochodzenia, zapowiada rychłe powiększenie lokalu, który ma oferować bałkańskie dania z owoców morza.

Przy ul. Piotrkowskiej 60 otworzyło się Los Nomades, afrykańska restauracja Rene Tsikampoungui, twórcy znanego z Off-a „Meg mu”. W lokalu po „Dunkin Donuts” (ul. Piotrkowska 89) rozgościło się „Lepione&Pieczone by Chłopskie Jadło” – nowoczesna sieciowa pierogarnia. Odżył lokal po zamkniętej „Krańcoofce” (ul. Piotrkowska 29), gdzie działa teraz pub „P29”. Przy pl. Wolności 7/8 powstała druga już lodziarnia sieci „Galante”. Po „Mecie” (ul. Piotrkowska 84, po sąsiedzku z "Krewetką") będzie Ministerstwo Śledzia i Wódki.

Rozszerza się również gastronomiczna oferta przecznic ul. Piorkowskiej. W minioną niedzielę drzwi dla gości otworzył łódzki lokal sieci "Yalla Yalla" (ul. A. Struga 5), w którym króluje kuchnia śródziemnomorska obszaru arabskiego.

Jeszcze przed wakacjami stacjonarne lokale otworzyli właściciele dwóch znanych w Łodzi marek food-truckowych: Papuvege i Moka Vege,które serwowały swoje dania na festiwalach street food. "Fafalafa by Papuvege" rozgościło się w lokalu po belgijskiej frytkarni (ul.Struga 5). Nowy właściciel nie zrezygnował z wcześniejszego asortymentu, ale dominującym punktem menu są kotlety z cieciorki ze świeżymi warzywami. Jest to pierwszy falafel bar w Łodzi.

W "Moka Vege" (ul. Próchnika 10) zjeść można natomiast wegańskie dania kuchni meksykańskiej: tortille i quesadille, są także bezmięsne burgery.

Jeszcze tego lata otwarcie zapowiedziało Koku Sushi (ul. Piotrkowska 123). Coraz atrakcyjniejszy pod względem oferty gastronomii staje się odcinek ul. Piotrkowskiej położony od placu Wolności do ul Jaracza. Po "Zakładzie" i "Pittu Pittu", wkrótce w okolicy zaczną funkcjonować także "Shrimp House" (kolejna krewetkarnia zapowiadana przy ul. Piotrkowskiej 16) oraz Gruzińskie Bistro (ul. Piotrkowska 10).

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany